Historian ensimmäinen F-liigadraft tuotti Oilersille kolme huippuvarausta!
Julkaistu: 17.05.2023 18.29

Historian ensimmäinen F-liigadraft tuotti Oilersille kolme huippuvarausta!Oilers varasi nimiinsä Filip Formanin, Jakob Heinsin ja Ondřej Zlesákin


Viime kauden sarjasijoitusten mukainen käänteinen varausjärjestelmä tarkoitti sitä, että Oilersilla oli kymmenes varausvuoro jokaisella kolmella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella Oilers varasi tšekkiläisen Filip Formanin, toisella kierroksella saksalaisen Jakob Heinsin ja viimeisellä kierroksella tšekkiläisen Ondřej Zlesákin.

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi historian ensimmäistä varaustilaisuutta; ”Kokonaisuudessaan positiivinen kokemus. Oli hienoa nähdä pelaajia, joita tullaan näkemään jo ensi vuonna Suomen kaukalossa. Seurojen varausstrategioissa oli havaittavissa eri tulokulmia. Osa varasi realistisempia lupauksia, ja osa taas parhaita mahdollisia pelaajia. Toivottavasti myös jälkimmäisiä tullaan näkemään F-liigassa. Ennakko-odotuksiin nähden Draft oli positiivinen yllätys, ja luo vaikutusta siihen, että erityisesti Tšekissä ja Latviassa ollaan entistä kiinnostuneempia F-liigasta.”


1. Varaus – Filip Forman
Keskushyökkääjä | 2002 | Left | Tšekki

FbŠ Bohemiansin huippulupaava Filip Forman on tšekkiläisen salibandyn kuumimpia nuoria pelaajia. Taitava keskushyökkääjä on voittanut nuoren maailmanmestaruuden vuonna 2021, ja esiintynyt Tšekin miesten maajoukkueessa kahdessa edellisessä MM-kilpailuissa. Seurajoukkuepuolella FbŠ Bohemiansia edustanut Forman siirtyy tulevaksi kaudeksi Ruotsin liigaan FBC Kalmarsundiin.

Arrhenius kommentoi Formania; ”Forman voi tulevaisuudessa olla johtava pelaaja kansainvälisellä tasolla, ja hän on jo nyt yksi parhaita maailmassa. Nyt on odotettavissa seuraava kehitysaskel Ruotsiin siirtymisen myötä. Näemme Formanin pelaajana, joka voisi F-liigassa johtamaan tulosyksikön peliä. Laadukkaana keskushyökkääjänä hän on pelaaja, joiden ympärille viisikon voi rakentaa.”

”Jo nyt hän on pelaajana taitava ja älykäs, mutta kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on vielä kypsymisen varaa. Tietynlainen pelikovuus ja kamppailupelaaminen ovat kehityskohteita, jotka realisoimalla hän pystyy nousemaan absoluuttiseksi huippupelaajaksi.”


2. Varaus - Jakob Heins
Laitahyökkääjä | 2004 | Right | Saksa

Saksan maajoukkueessa sekä miehissä, että U19-nuorissa esiintynyt Jakob Heins on yksi saksalaisen salibandyn lupaavimpia yksilöitä. Vuoden 2022 MM-kisoissa tehopisteet 6+8=14 seitsemässä ottelussa tehnyt Heins pelasi piste per peli-tahdilla myös vuotta aikaisemmin U19 MM-kisoissa.

Arrhenius kommentoi Heinsia; ”Hyvistä rightin hyökkäyspään osaajista on aina tarve, ja Heins on pidemmällä aikavälillä pelaaja, joka voi kasvaa sille tasolle. Jäämme mielenkiinnoll odottamaan mihin suuntaan kehitys menee Ruotsissa, ja näemme hänessä lähivuosien laatupelaajan. Todella hyvänä laitahyökkääjänä Heins omaa hyvät hyökkäyspään vaistot. Fyysisyydessä on paljon kehittämisen varaa, mutta kokonaisvaltaisesti hän on nuoreksi pelaajaksi todella potentiaalinen.”


3. Varaus - Ondřej Zlesák
Hyökkääjä | 2004 | Right | Tšekki

Tšekkiläinen Ondřej Zlesák on entuudestaan tuttu pelaaja, sillä urheilullinen nuori rightin hyökkääjä vietti syyskauden 20 Oilersin P19-joukkueen mukana. Aikaisemmin hyökkääjänä pelannut Zlesák erottui edukseen puolustuspään osaamisellaan, ja Oilersin mukana hän pelasi puolustajana.

Arrhenius kommentoi Zlesákia; ”Todella motivoitunut ja urheilullinen nuori pelaaja. Toivottavasti Zlesák nähdään jo ensi vuonna kypsymässä Oilersin Miesten Akatemiassa. Pelaajana hän on jämäkkä yleispelaaja, ja vahvuuksia löytyy myös puolustajana. Erityisesti Zlesák erottuu edukseen fyysisellä kamppailupelaamisellaan.”
Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo