Jokaisella seuran toiminnanpiirissä olevalla jäsenellä on oikeus turvalliseen toimintaympäristöön. Kaikkien seuran toimintaan osallistuvien aikuisten tulee sitoutua ja huolehtia omalta osaltaan tavoitteen toteutumisesta sekä tilanteen vaatiessa puuttua epäkohtiin.

Turvallisemman tilan periaatteet ovat

1. Turvalliset olosuhteet

Ryhmän tai joukkueen toiminnasta vastaavat aikuiset huolehtivat olosuhteet huomioon ottaen, että toimintaympäristössä voidaan harjoitella mahdollisimman turvallisesti. Mikäli olouhteissa on huomattavia riskitekijöitä, jotka voivat aiheuttaa harrastajille fyysistä vaaraa. On toiminnasta vastaavilla aikuisille velvollisuus informoida niistä tilaa hallinnoivaa tahoa.

Ryhmän toiminnasta vastaavat aikuiset huolehtivat, että harjoitusten päätyttyä kaikilla toimintaan osallistuneilla on edellytykset lähteä turvallisesti harrastuksesta.

Seuratoiminnassa lapsia suojellaan väkivalta- ja seksuaalirikoksilta sekä päihteiltä.

2. Yhdenvertaisuus

Kaikkia seuran jäseniä kohdellaan yhdenvertaisesti, heidät kohdataan samanarvoisena ihmisenä sekä seuran/joukkueen toimintaperiaatteet koskettavat kaikkia ryhmään kuuluvia.

3. Fyysinen turvallisuus

Seurassa noudatetaan fyysistä koskemattomuutta. Mahdollisiin konfliktitilanteisiin tulee puuttua mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta tilanteiden eskaloitumiselta vältyttäisi.

4. Sosiaalinen turvallisuus

Seuran ja ryhmän toimintaan osallistuessa tulee olla tunne, että kuuluu toimintaan mukaan, saa osallistua ja tulee kuulluksi.

5. Psyykkinen turvallisuus

Toiminta on johdonmukaista, ennustettavaa ja perustuu seuratoiminnan perusperiaatteisiin. Toiminnan sisällä eteen tulevien onnistumisten ja pettymysten käsittely, tulee pohjautua kasvatuksellisiin periaatteisiin sekä kasvattaa turvallisuuden tunnetta.

6. Pedagoginen turvallisuus

Seuratoiminta tulee pohjautua kasvatuksellisiin periaatteisiin, jonka keskiössä on ihmisen kokonaisvaltainen kehittyminen. Seuratoimijan toimintatavat sekä menetelmät tulee kasvattaa positiivista minäkuvaa ja tukea itsensä kehittämisen motivaatiota.

STOP KIUSAAMINEN TOIMINTAOHJEET (PDF)

ILMOITUS MAHDOLLISESTA EPÄASIALLISEN KÄYTTÄYTYMISESTÄ TAI KIUSAAMISTILANTEESTA (LOMAKE)


Voit olla yhteydessä myös:

  • Henry Arrhenius, Esport Oilers toiminnanjohtaja. Puhelin 0447703226 tai sähköposti henry.arrhenius@esport.fi
  • Elina Anttonen, Suomen Salibandyliitto häirintäyhdyshenkilö. Puhelin 0456509383 tai elina.anttonen@salibandy.fi
  • Väestöliitto, Et ole yksin tukipalvelu. puhelin 0503025942 tai chat-palvelu


Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo