​Oilersin liigajoukkue kaudelle 2023–24
Julkaistu: 16.05.2023 20.00

​Oilersin liigajoukkue kaudelle 2023–24


Oilers lähtee kauteen uudella maalivahtikaksikolla, sekä muuttuneella joukkueella


Viime kauden päätteeksi Oilersin maalivahtiosasto koki yhden aikakauden lopun, kun koko uransa Oilersissa pelannut Joonas Kaltiainen siirtyi Ruotsiin. Pitkän ja hienon uran pääsarjatasolla pelannut Niko Nordström taas päätti uransa. Kenttäpelaajista joukkueen riveistä poistuivat Tuure Ailio, Kristian Lamminen, Miko Summanen, Topias Ilmivalta sekä Leevi Rantala. Puolustaja Marko Juseliuksen tilanne on avoin.

Taustahenkilöistä joukkueenjohtaja Kaj Fernström sekä huoltaja Kai Kaltiainen päättivät upean ja ansiokkaan työnsä Oilersin liigajoukkueen taustalla. Fysioterapeutti Valtteri Saari ei myöskään jatka joukkueen taustalla.

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi viime kautta; "Viime kauden pronssimitali oli äärimmäisen rikkonaisiin lähtökohtiin nähden varmasti rehellisyyden nimissä paras mahdollinen tulos, mihin rahkeemme riittivät. Kuvailisin himmeintä mitalia raavituksi tulokseksi. Kolmassija ei kuitenkaan missään tapauksessa ollut se sijoitus, missä halusimme tai haluamme tulevaisuudessa olla. Kauden jälkeen on kerätty valtavasti dataa niin pelaajien kuin taustaryhmän välisten keskustelujen, tilastojen, videoiden sekä myös ulkopuolisen sparrauksen välityksellä. Olen halunnut muodostaa selkeän kuvan ryhmän nykytilanteesta, vahvuuksista sekä tulevista kehitysaskelista, mitkä meidän pitää ottaa kasvattaaksemme voittamisen todennäköisyyttä."

Lammi antoi näkemyksensä tulevasta kaudesta; "Lyhyesti tiivistettynä johtopäätös on ollut se, että mikäli emme ole valmiita tekemään asioita enemmän, fiksummin, laadukkaammin ja myös muuttamaan osittain toimintaa aiemmasta, on turha olettaa, että tulos olisi tulevaisuudessa erilainen. Tämä koskee niin pelaamista, harjoittelua kuin toimintakulttuuria ylipäätään. Haluan myös korostaa, että olemme tehneet paljon asioita laadukkaasti aiemmin, mutta aivan viimeisten steppien ottaminen kohti mestaruutta vaatii tiettyjen asioiden muuttamista ja terävöittämistä. Kolme perättäistä mitalia viime kausilta kertoo siitä, että perustasomme on hyvällä tasolla. Hyvä taso pitää pystyä nostamaan erinomaiselle tasolle, jos kirkkaimmasta mitalista haluamme tulevaisuudessa pelata."

Lammi kommentoi tulevan kauden joukkuetta; Tulevan kauden joukkueeseen olemme saaneet ennen kaikkea leveyttä. Uusista pelaajista useampi on jo kokenut liigamaailmaa nähnyt pelaaja, mutta eri syistä, viime kaudet eivät ole olleet aivan toivotunlaisia. On tietenkin iso asia, että runkomme on pysynyt hyvin kasassa, mutta koen uusien pelaajien tuovan sopivasti uusia virikkeitä ja vahvuuksia joukkueemme toimintaan. Kasassa on hyvä kombinaatio kokeneita, uransa primessä olevia ja nuoria pelaajia. Kilpailutilanne pelipaikoista joukkueen sisällä on huomattavasti aiempaa kovempi."

"Isoin viesti joukkueelle on ollut se, että siitä ei ole epäselvyyttä tavoittelemmeko Suomen mestaruutta, vaan kysymys kuuluu, mitä olemme valmiita tekemään sen eteen. Uuden kauden lähtö on ollut erinomainen ja tavoitteena on jatkaa laadukasta arjen tekemistä päivä kerrallaan. Kuten olen aiemminkin jo todennut, haluamme kääntää kauniit puheet konkreettisiksi teoiksi ja oikeasti kääntää niitä pieniäkin kiviä pärjäämisemme eteen. Tulevaan kauteen olemme tehneet tiettyjä muutoksia harjoittelun ja sen rytmityksen suhteen. Parina viime kautena olemme kärsineet todella paljon loukkaantumista, ja tähän asiaan meidän tulee pystyä paremmin puuttumaan. Olemme olleet aiemmin Liigan kärkeä myös fyysisesti, mutta tälläkin saralla on päästy vähän lipsumaan ja ruuvia on varmasti varaa kiristää."

"Mitä pelaamiseen tulee, niin isoin asia on varmasti pallollisen pelin kehittäminen. Haluamme isossa kuvassa pitää kiinni energisestä ja aktiivisesta pallottomasta pelistämme, mutta pallolliseen peliin kaipaamme lisää toisteisuutta ja rakennetta, mikä toivottavasti tuo peliin lisää ennakoitavuutta ja tätä kautta lisää pelinopeutta ja laadukkaampaa yhteistyötä. Tarkoituksena on pelata jatkossakin aktiivisesti, ja tätä kautta ehkä erottuakin vähän muista kärkijoukkueista. Järjestäytynyt hyökkäyspelaaminen ei kuitenkaan saa olla pärjäämisemme este, vaikka suurimmat vahvuutemme ovatkin pelin muilla osa-alueilla. Lisäksi mainitaan vielä isona teemana sopeutuminen ja reagointi. Yhden tempun ponit eivät oikein pärjää enää tätä nykyä. Tämän takia työkalupakkiin on pystyttävä tuomaan monipuolisesti eri rytmejä ja vaihtoehtoja niin pallolliseen kuin pallottomaan peliin."

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi ensi kauden joukkuetta; "Joukkueen vaihtuvuus on haluttu pitää edelleen vähäisenä. Uskomme vahvasti, että yhteiset kokemukset ovat lisänneet ymmärrystä siitä mitä voittaminen todella vaatii jokapäiväisessä arjessa ja tämä ydinrunko on valmis sen tekemään. Vahvistuksia joukkueeseen on haettu täsmähankintojen muodossa kriittisille pelipaikoille. Näistä ehkä tärkeimpänä yksittäisenä pelipaikkana voidaan nostaa maalivahti Markus Laakson saapuminen Öljymiehiin."

"Täsmähankintojen lisäksi olemme hankkineet laajuutta materiaalin, tuomaan erilaisia vaihtoehtoja ja kilpailua pelipaikoille. Mukana on useita nuoria omia pelaajia, joilta odotamme nousua pelirooliin sekä kokeneempia pelaajia, jotka ovat monikäyttöisiä pelaajia ja ymmärtävät kilpailutilanteen. Kokonaisuutena olemme erittäin tyytyväisiä tulevan kauden joukkueeseen. Joukkue on selkeästi leveämpi ja mukana on useita monikäyttöisiä pelaajia."


OILERS 2023-24


1 Rasmus Hellsten
2 Aaro Astala
4 Ilari Talvitie
7 Riku Reunamäki
8 Olli Jokela
11 Santeri Lindfors
14 Jesperi Lindfors
16 Eetu Sorvali
17 Eetu Nykänen
18 Antti Suomela
19 Perttu Järvinen
22 Heikki Iiskola
23 Matias Veikkola
36 Markus Laakso
38 Elias Pekari
55 Lauri Palvaila
62 Matias Juuranto
70 Justus Mustonen
71 Jesper Silvonen
73 Justus Kainulainen
74 Tuomas Markkula
75 Joona Larte
76 Rasmus Kainulainen
80 Eetu Niemelä
88 Markus Markkola
92 Tuomas Iiskola
97 Arttu Haapala
98 Emil Kallio
Valtteri Heinonen (kesäharjoitusryhmä)
Tom Fougstedt (kesäharjoitusryhmä)

Päävalmentaja Aleksi Lammi
Valmentaja Mika Väisänen
Valmentaja Jussi Sihvonen
Fysiikkavalmentaja Aapo Räntilä
Joukkueenjohtaja Rasmus Markelin
Joukkueenjohtaja Niko KakkoEsport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo