Kiitos Norppa! Maalivahti Niko Nordström päättää pelaajauransa
Julkaistu: 19.04.2023 10.00

Kiitos Norppa! Maalivahti Niko Nordström päättää pelaajauransa


34-vuotias Niko Nordström päättää pitkän pelaajauransa


Kaudella 2005–2006 ensimmäisen kerran Liigassa pelannut Niko Nordström aloitti pääsarjauransa HIFK:n riveissä. Kolmen HIFK:ssa vietetyn liigakauden jälkeen edessä oli kauden mittainen käynti AC HaKi:ssa, jonka jälkeen Nordström siirtyi ensimmäistä kertaa Oilersiin.

Kolmen vuoden jakso Oilersissa tuotti uran tehokkaimman kauden hyökkäyssuuntaan, kun Nordström sai tililleen kolme syöttöpistettä. Jakso tuotti palkintokaappiin myös ensimmäisen SM-mitalin, kun Nordström voitti SM-pronssia kauden 2010–2011 päätteeksi. Oilers-jakson jälkeen Nordström suuntasi Loviisan Toriin, missä kaksi seuraavaa kautta sujuivat liigatasolla. Toisen kauden päätteeksi Tor kuitenkin putosi Divariin, ja Nordström jatkoi uraansa Torin veräjänvartijana viiden divarikauden ajan.

Kaudelle 2019–2020 Nordström palasi Espooseen. Uran neljä viimeistä vuotta tuottivat lisää kiiltävää, sillä Nordström voitti Oilersin mukana kertaalleen hopeaa, ja kahdesti pronssia. Upean ja pitkän uran tullessa päätökseensä, on Nordströmillä tilillään peräti 353 liigaottelua sekä 147 divarimittelöä. Palkintokaapin lopulliseksi saldoksi muodostui kolme SM-pronssia, ja yksi SM-hopea.

Viime vuosina kakkosmaalivahdin roolia kantanut Nordström sai lopettaa uransa tolppien välissä viime perjantaina pelatussa pronssipelissä, kun Nordström vaihdettiin maalille kolmannen erän lopussa. Nordström kommentoi uransa viimeistä ottelua; ”Olihan siinä mahtava ja tietyllä tavalla erittäin haikea fiilis, toki tilanteessa ei kerennyt liikaa fiilistelemään, kun Happee hönki vielä päälle.”

Nordström kommentoi uransa päättymistä; ”Kyllä se eläköityminen näistä peleistä on homman nimi. Seitsemästä vuodesta Öljyssä jäi kyllä erittäin hyvät muistot. Varsinkin kun seitsemän vuoden tauon jälkeen palasin takaisin Espooseen. Se miten jengi ja koko seura otti vastaan niin kuin en olisi missään siinä välissä muualla ollutkaan tuntui hyvältä. Oli hyvä fiilis laittaa haalarit niskaan ja ryhtyä hommiin.”

Viimeiset neljä vuotta Nordström jakoi Oilersin maalivahdin tehtävät Joonas Kaltiaisen kanssa. Kaltiainen jakoi kommenttinsa kollegansa Nordströmin merkityksestä omalle uralleen; ”Jokainen, joka on ollut mukana tässä tarinassa viimeisen neljän vuoden aikana voi varmasti allekirjoittaa, että kyseessä on maailmanluokan joukkuekaveri.”

”Hienoa aikaa on ollut. Ajatellaan pelistä samalla tavalla niin on pystytty vaihtamaan ajatuksia ja keskustella pelistä. Tarvittaessa myös avautua, jos on ollut tarvetta. Tuskin ihan sattumaa, että oman uran tähän mennessä parhaat vuodet ovat osuneet tälle ajalle. Hieno mies ja ystävä.”

Oilersin toiminnanjohtaja Jouni Vehkaoja kommentoi Nordströmin uran päättymistä; ”Nordström on ollut joukkueen parissa aina äärimmäisen tärkeä ja arvostettu joukkuetoveri. Viimeiset vuodet hän kantoi kakkosmaalivahdin roolia, ja oli aivan täydellinen ykköstorjujan aisapari. Kenties parhain roolissaan mitä Suomesta löytyy. Maalivahti, jonka pystyi heittämään tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kiitän Nikoa kaikista näistä vuosista ja onnittelen häntä hienosta urasta.”


Oilers kiittää Nordströmiä pitkästä ja hienosta urastaan, ja toivottaa menestystä jatkoon!



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo