Toni Hiekka Oilersin fyysisen valmennuksen valmennuspäälliköksi!
Esport OilersJulkaistu: 03.08.2022 15.44

Toni Hiekka Oilersin fyysisen valmennuksen valmennuspäälliköksi!

Fyysisen valmentamisen lisäksi Hiekan vastuualueena tulee olemaan juniorijoukkueiden testaustoiminta


Esport Oilers lisää panostusta fyysisen valmennuksen osaamiseen ja kehittämiseen palkkaamalla osapäiväiseksi fyysisen valmennuksen valmennuspäälliköksi liikuntatieteiden maisterin Toni Hiekan. Hiekan työnkuvaan kuuluu fyysisen valmennuksen lisäksi kaikkien juniorijoukkueiden testaustoiminta sekä valmennuslinjan kehityksestä ja jalkauttamisesta vastaaminen.

Tonilla on junioripelaajien suorituskyvyn kehitystiimissä fysiikkavalmentajat Sami Räsänen (tyttöjuniorit), Mats Almqvist (poikien edustusjoukkueet), Tim Husa (poikien akatemiajoukkueet) sekä fysioterapeutti Tuomas Tikkala. Kehitystiimin päätehtäviin kuuluu junioripelaajien johdonmukainen suorituskyvyn parantaminen, kehittymisen seuranta ja testituloksista johdettu yksilöllinen kehitysprosessi.

Hiekka on toiminut Oilersissa jo aikaisemmin työskennellen viime kaudella A- ja B-junioreiden fysiikkavalmennuksessa. Nyt vastuu kasvaa ja toimenkuvaan tulee muutoksia.

Hiekka kommentoi uutta vastuuasemaansa; ”Kivaa saada luottamusta lisää! Nyt tulee P22, P19 ja P17 ja 03-syntyneet vastuulle. Tulen vastaamaan junioreiden testaamisesta sekä fyysisen valmennuksen kehittämisestä.”

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Hiekan uutta tehtävää Oilersissa; "Lajin fyysinen vaade ja kuormitus on kasvanut vuosi vuodelta. Tämä on lisännyt suurenevassa määrin äkillisiä ja rasitusperäisiä vammoja. Tämän takia olemme halunneet lisätä resursseja nuorten pelaajien suorituskyvyn parantamiseen ja loukkaantumisten ennaltaehkäisyyn. Olemme rakentaneet erittäin ammattitaitoisen tiimin, jonka systemaattista prosessia nyt Toni pääsee johtamaan. Odotankin lähivuosilta häneltä ja koko tiimiltä rohkaisevia tuloksia niin loukkaantumismäärien vähentymisen kuin suorituskyvyn kehittymisen osalta."

Oilers onnittelee Tonia uuden aseman johdosta!