P13 NG Blackin kausi avattu
P13 NG Black (2011)Julkaistu: 03.08.2023 17.00

P13 NG Blackin kausi avattu

Oilers Tornadosin kaupunginosajoukkueaika päättyi Etelä-Suomen aluemestaruuteen keväällä 2023. Kasvoimme edustusjoukkueeksi ja nimeksi tuli Oilers P13 NG Black. Uusi kausi alkoi kutsuturnauksen tiukoilla peleillä.

Oilers NG Blackin kausi 2023–2024 käynnistyi heinäkuun taitotreeneillä, joissa pääpaino oli yksilötaidon kehittämisessä. Fysiikkaharjoittelussa mentiin nopeus edellä ja maalivahdeille oli tarjolla veskavalmentaja Ville Jokisen vinkit. Muutaman viikon treenauksen jälkeen teimme moottorimarssin Forssaan, missä pääsimme pelaamaan hyvätasoisen harjoitusottelun FoSun P14-joukkuetta vastaan. Sen jälkeen heinä–elokuun vaihteessa osallistuimme Mestareiden Cup -turnaukseen Turussa, missä saimmekin pelata lukuisia kovia otteluita heti kauden alkuun. Oululainen Merikoski SBT veti lopulta finaalissa pidemmän korren vaiherikkaan ja jännittävän taiston jälkeen.

Heinäkuussa erinomaisen ahkerasti harjoitellut Roni Ripatti kokee kesätreeneistä olleen paljon hyötyä, ja tunnelmakin oli vähän erilainen:

Kun kesätreeneissä oli vähemmän porukkaa, niin sai paremmin yksilöllisempää harjoittelua. Oli myös hieman rennompi fiilis, Roni pohtii.

Kesätreeni ei selvästikään mennyt hukkaan, sillä Ronin hyvät otteet noteerattiin myös Turussa ja hänet valittiin ansaitusti Mestareiden Cupin arvokkaimmaksi pelaajaksi. Turnauksen tähdistökentälliseen puolestaan valittiin joukkueestamme Aatu Palosaari ja Joonas Ansamaa.


Roni Ripatti voitti myös Mestareiden Cupin pistepörssin tehoin 9+7. (Kuva: Iines Koskinen)

Mestareiden Cupissa oli kivaa ja oli hienoa pelata myös uusia vastustajia vastaan, Roni kertoo.

Ronilla ja kaksoisveli Rasmus Ripatilla on myös hieman kyseenalainen kunnia olla joukkueen hitaimmat syöjät. Tämä saattaakin joskus kostautua leireillä ja turnauksissa – kuten Turussakin:

Oli mukava viettää joukkuekavereiden kanssa aikaa, mutta ruokailuissa tuli vähän kiire!

Elokuussa NG Black palailee urheilijan treeniarkeen, pelaa muutaman harjoituspelin ja järjestää myös Tornado Cup -turnauksen Esport Arenalla. Syyskuussa luvassa on mm. ensimmäinen Maajoukkuetie-tapahtuma, joten salibandyä kyllä piisaa.

Kiitos Ronille haastattelusta!

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo