Öljynuorten loppuvuoden katsaus
Miehet Akatemia / P21 NGJulkaistu: 16.12.2020 00.00

Öljynuorten loppuvuoden katsaus

Oilersin juniorijoukkueiden syyskausi tuli päätökseensä kaavailtua aikaisemmin, kun viranomaisten päätöksellä harrastetason ja junioreiden joukkuetoiminta keskeytettiin tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi.


Oilersin juniorijoukkueet ovat siirtyneet ulkotiloissa tapahtuvaan oheisharjoitteluun nykyisten rajoitusten mukaisesti otteluiden ja sisätiloissa tapahtuvan harjoittelutoiminnan jäädessä tauolle.


Oilers A

ASM:ssä Oilersin kausi on jatkunut kaksijakoisesti, sillä yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kasassa on viisi kolmen pisteen voittoa ja neljä suoraa tappiota. Oilersin A onnistui ottamaan voittoja sarjataulukossa keskikastin alapuolella olevista joukkueista, mutta kärkijoukkueiden kohtaaminen sujui tuloksellisesti laihemmin. Vaikeat vierasottelut SPV:tä ja Classicia vastaan eivät kerryttäneet Oilersin A:n pistepussia, mutta KrP:sta, Happeesta, Tiikereistä sekä Hawkeista A korjasi täydet pisteet. A-nuorten ottelut ovat olleet varsin maalirikasta ilotulitusta, sillä kymmenessä ottelussa on syntynyt yhteensä 147 maalia.

Viimeisen ottelunsa ennen koronarajoitusten mukaista taukoa Oilersin A ehti voittaa EräViikingit lukemin 10–5.

A:n päävalmentaja Aleksi Lammi summasi Oilersin A:n syyskautta. ”Tulokset ovat osaltamme ailahdelleet syyspuoliskolla melkoisesti. Positiivista on ollut se, että huonoa Classic-vieraspeliä lukuunottamatta olemme olleet jokaisessa pelissä mukana vääntämässä pisteissä.”

”Pienet nukahdukset ja helpot virheet ovat maksaneet pisteitä. Toisaalta mieluummin niin päin, että uskalletaan yrittää ja toivottavasti oppirahat on kohta maksettu. Pallon kanssa olemme heiluttaneet verkkoa vastustajan päässä kiitettävästi, mutta kolikon kääntöpuolena omissa on soinut auttamatta liikaa.”

”Ajan hengen mukaisesti loukkaantumiset ja koronakaranteenit sotkivat kokoonpanoja melkoisesti, mutta toisaalta näytönpaikan saadessaan nuoret koltiaiset onnistuivat paikkaamaan poissaoloja hienosti. Pelaamisemme otti kokonaisuudessaan alkukauteen nähden isoja askeleita eteenpäin ja kuuluisa arjen tekeminen ollut koko ajan laadukkaampaa.”

"Usko tulevaan on vahva ja tärkeintä on jatkaa joka päivä kovaa työntekoa. Palkinto kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin jos jaksetaan hommia painaa. Pyritään löytämään pientä tasaisuutta otteisiimme, tehdään laadukkaasti töitä arjessa joka päivä ja pysytään terveinä, niin eiköhän siinä ole sopivat suuntaviivat tulevaan”, summaa Lammi.

Oilersin A:n ykkösnimi pistepörssissä on Jesper Silvonen, joka on nakuttanut yhdeksässä pelaamassaan ottelussa taululle hirmutehot 18+16=34. Vakuuttavat tehot oikeuttavatkin A SM-sarjan pistepörssin kärkisijalle. Silvonen on käynyt esiintymässä myös edustuksen riveissä, ja perjantaina 13.12. Silvonen iski kauden avausmaalinsa Oilersin voittaessa lukemin 6-4.

Oilersin A:n tulevien otteluiden tiedot löydät linkin takaa. https://salibandy.fi/tulospalvelu/3/7462/7062/2021/ottelut?team=174#
A-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolelta linkistä https://www.instagram.com/oilersngab


Oilers B

Syyskausi on ollut Oilersin B:n osalta sangen haastava, sillä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen B on napannut kolmesti täydet pisteet ja kerran kaksi pistettä muiden otteluiden päättyessä suoriin tappioihin. A:n lailla kärkijoukkueiden kohtaamiset ovat sujuneet tuloksellisesti laihemmin, mutta sarjataulukossa samoilla sijoilla sekä perässä olevat joukkueet on onnistuttu voittamaan.

Tehopisteiden valossa Oilersista edukseen erottuvat Eemeli Kolari sekä Matias Hynninen, jotka ovat pelanneet noin kahden tehopisteen keskiarvolla.

Päävalmentaja Hannu Mattila kommentoi ryhmänsä alkukautta; "Lokakuun lopun ja marraskuun aikana saatiin viisi tiukkaa peliä, joissa tuli hyviä onnistumisia, mutta maksettiin myös oppirahoja loppuhetkien pelaamisesta. Päästiin mittaamaan missä ikäluokan kärki menee ja todettiin että voitosta pystytään pelaamaan.”

”Isoin askel on kuitenkin kääntää tiukka tappio voitoksi, ja sitä oltiin lähtemässä hiomaan ennen kuin pelit keskeytyivät joulukuun ajaksi.”

Pelien keskeytyminen ei kuitenkaan tarkoita toiminnan keskeyttämistä; ”Laakereillamme ei aiota kuitenkaan levätä, vaan keskitytään fysiikkaharjoitteluun nyt kuin lajiharjoitukset ovat hetken aikaa poissa treeniohjelmasta.”

B-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolelta linkistä https://www.instagram.com/oilersngab
B-nuorten tulospalvelu https://salibandy.fi/tulospalvelu/122/7505/8045