Tervetuloa Markus Salmi!
Esport OilersJulkaistu: 08.05.2024 16.22

Tervetuloa Markus Salmi!

Oilers ja hyökkääjä Markus Salmi ovat solmineet 1+1-vuotisen sopimuksen. 23-vuotias hyökkääjä siirtyy Oilersin paitaan Happeesta, jota hän on edustanut viimeiset kolme kautta.

SSV:ssä salibandyuransa käynnistänyt Salmi vietti yhden kauden GriFK:n U16-joukkueessa ennen siirtoaan EräViikinkeihin. Liigatasolla Salmi debytoi EräViikinkien paidassa kaudella 2018-19. Kahdella viime kaudellaan Happeessa hän on rikkonut runkosarjassa 40 pisteen rajan. Tähän astisen uransa pisteiden valossa parhaan liigakauden Salmi pelasi 2022-23. Runkosarja päättyi 44 pisteeseen (25+19) 32 ottelussa ja kymmenessä pudotuspelissä syntyi kolmetoista (7+6) pistettä lisää. Päättyneellä kaudella runkosarjatehot olivat 25+18=43 ja kuusi pudotuspeliä lisäsivät saldoa lukemin 1+6.

Nyt Salmella on edessään paluu pääkaupunkiseudulle, mutta urallaan uuteen seuraan.

“Havittelin sellaista ympäristöä, missä pystyisin henkilökohtaisesti ottamaan vielä steppejä eteenpäin, nousemaan uudelle tasolle kohti F-liigan parhaimmistoa ja toki myös maajoukkueeseen. Koin, että täällä sellainen paketti pystytään tarjoamaan. Oilersissa on myös kilpailukykyinen joukkue, jossa toivottavasti pärjäämme myös parhaalla mahdollisella tavalla.”, Salmi kommentoi siirtoaan Öljymiehiin.

“Salmi on täsmähankinta hyökkääjistöön. Hän tuo maalintekovoimaa sekä erikoistilanneosaamista joukkueeseen. Salmen ominaisuudet sopivat erinomaisesti joukkueen pelitapaan ja rightin kätisyys tarjoaa monipuolisuutta viisikon pelaamisen. Viime vuosien aikana hän on vakiinnuttanut paikkansa sarjan parhaiden maalintekijöiden joukossa, joka on huomioitu myös maajoukkueeessa. Uskomme että ympäristömme tarjoaa hänelle mahdollisuuden murtautua myös kansainväliselle tasolle”, sanoo urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius.

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo