​Tervetuloa Marko Juselius!
Esport OilersJulkaistu: 27.04.2022 09.59

​Tervetuloa Marko Juselius!

27-vuotias puolustaja Marko Juselius liittyy Esport Oilersiin!ÅIF:n kasvatti Marko Juselius ei ole aikaisemmin siirtynyt toiseen liigajoukkueeseen, mutta mies on silti ehtinyt edustaa liigassa kolmea eri nimeä kantavaa joukkuetta. Liigadebyytti tapahtui kaudella 2014–15 SSV:n paidassa, ja palkintokaappiin kertyi heti uran ensimmäinen liigamitali SSV:n voitettua pronssia.

Kaudella 2015–16 SSV:n nimi vaihtui Viikingeiksi, ja Juseliuksen ottelumäärät kasvoivat. Viimeisin liigamitali tuli vuotta myöhemmin jälleen uudessa paidassa, kun Viikingit fuusioituivat Tapanilan Erän kanssa EräViikingeiksi ja ErVin kausi päättyi hopeaan. Tie EräViikingeissä katkesi yhdeksi kaudeksi, kun Juselius siirtyi Ruotsiin Sirius IBK:hn. Ruotsin vuoden jälkeen Juselius palasi EräViikinkeihin, joissa mies viipyi aina tähän kevääseen saakka.

Tähän mennessä liigauran 159 runkosarjaottelussa Juseliuksen tilillä on 34 maalia ja 48 syöttöpistettä. Pudotuspeleissä ”Maju” on nakuttanut 36 pelaamassaan ottelussaan tehot 4+5=9.

Juselius kommentoi siirtymistään Oilersiin; ”Tosi hyvät fiilikset että saatiin sopimus maaliin! Todella innolla odotan ensi kautta.”

”Aika nopeasti löydettiin yhteinen sävel. Itse näen että on vielä uralla steppejä ottamatta ja tuntui että niitä steppejä voisi ottaa täällä. Kova kilpailu pelipaikoista puskisi itseäkin eteenpäin. Täällä tykättiin erityisesti pallollisesta pelistäni ja tiedostan itsekin, että se kuuluu henkilökohtaisiin vahvuuksiin. Puolustuspäässä tarvitsee lisää kovuutta niin pitäisi tulla hyvä.”

Oilersin urheilutoimenjohtaja Henry Arrhenius kommentoi Juseliuksen hankintaa; ”Keskustelut Juseliuksen kanssa vakuuttivat, että Öljymiehiin saapuu erittäin motivoitunut ja kunnianhimoinen pelaaja, jonka parhaat vuodet urheilijana ovat vielä tulossa.”

”Pelaajana jo liigatasolle varsin kokenut ”Maju” tuo lisää monipuolisuutta ja osaamista etenkin hyökkäyspelaamiseen. Pelaajana näemme hänessä potentiaalin kuulua sarjan eliittiin kokonaisvaltaisena kahden suunnan puolustajana kuin voimaa ja kamppailuominaisuuksia saadaan kehitettyä valmennustiimin johdolla.”

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi lyhyesti Juseliuksen liittymistä Oilersiin; ”Marko on todella motivoitunut ja haluaa edelleen kehittyä kohti pelipaikkansa huippua. Olen äärimmäisen innostunut alkavasta yhteistyöstä ja uskon, että Juseliuksen myötä saamme Öljymiehiin paitsi erinomaisen puolustajan, niin myös pidetyn ja luotettavan jengikaverin.”

”Marko jäi mieleeni jo juniorivuosinaan. Hän erottui taitavana puolustajana, joka kykeni edistämään viisikon toimintaa järkevällä liikkumisella, pelaten vähillä kosketuksilla ja ikäisekseen varsin kypsästi. Juselius murtautui jo nuorena finaalitason joukkueen maajoukkuemiehiä vilisevässä ryhmässä ykköskenttään pelaamalla vahvuuksillaan.”

”SSL-vierailu jalosti Majun hyökkäyspelitaitoja entisestään ja varsinkin pitkien syöttöjen laatu on suomalaispuolustajalle erinomainen. Viime kaudella nopea ja oivaltava pelin avaaminen liikkeeseen professori Rosendahlille oli parhaimmillaan silmiä hivelevää.”

Esport Oilers toivottaa Markon tervetulleeksi Öljymiehiin!