​Tack Alex! – Alexander Nymanin ura jatkuu muualla
Esport OilersJulkaistu: 25.04.2022 18.05

​Tack Alex! – Alexander Nymanin ura jatkuu muualla

Neljä kautta Oilersia edustanut Nyman jatkaa uraansa toisaalla


Uusikaarlepyyssä syntynyt Nyman siirtyi kasvattajaseurastaan IBF Blue Foxista Oilersiin kaudelle 2017–2018. Liigassa pelaamisen lisäksi Nyman edusti muutaman ottelun verran myös Oilersin A-junioreita, ja Nyman pelasi keväällä 2019 neljä pudotuspelien ottelua mestaruuden voittaneessa Oilersin alle 21-vuotiaiden joukkueessa.

Kahden Oilersissa vietetyn kauden jälkeen liigaura katkesi hetkeksi opiskelijavaihtoon lähtemisen myötä, ja loppukausi sujui kakkosdivisioonassa Blue Foxin riveissä. Paluun jälkeen edessä oli uran tähän mennessä tehokkain kausi, kun puolustavana puolustajana tunnettu Nyman keräsi runkosarjassa tehot 3+3=6. Kausi päättyi lopulta ensimmäiseen miesten liigamitaliin, kun Oilers saavutti hopeaa.

Nyt päättynyt kausi oli Nymanille haastava, sillä alkukautta varjostanut loukkaantuminen piti Nymanin sivussa puolet runkosarjan otteluista. Kuntouduttuaan Nyman palasi jälleen kokoonpanoon, ja kausi päättyi uran toiseen liigamitaliin Oilersin voitettua pronssia.

Nyman kuvaili tunteitaan Oilers-uran päätyttyä tältä erää; ”Oli tunteikas hetki ajatella, että pronssiottelu oli ainakin toistaiseksi viimeinen peli Oilersin paidassa. Viisi vuotta Helsingissä ja neljä kautta Oilersissa pitävät sisällään upeita muistoja.”

”Täällä on hyvä joukkue ja mahtavat kannattajat. Arvostus mitä olen saanut, on ollut ihan huikeata. Olen kiitollinen ja ylpeä siitä, että olen saanut olla osa Öljymiehiä. Oli tunteikas hetki ajatella, että pronssiottelu oli ainakin toistaiseksi viimeinen peli Oilersin paidassa.”

”Vaikka emme saavuttaneet tavoitteenamme ollutta mestaruutta, niin hyviä muistoja jää. Oilers on hyvä joukkue ja saanut täältä elämänmittaisia ystävyyksiä. Tämä on ollut erinomaista aikaa mitä olen täällä viettänyt. Paljon hyviä muistoja jää pienistäkin asioista, kuten esimerkiksi kenen kyydillä olen kulkenut. Viime kaudella Kaltiaisen, Markelinin ja Jesperi Lindforsin kanssa. Tällä kaudella Juurannon, Lammisen ja Markkolan kyydissä. Muistoja jää kaikista hyvistä hetkistä, isoista tunteista, kotiotteluiden metelistä hallissa ja Espoon derbyistä.”

”Aika Oilersissa on ollut merkittävää. on ollut huikeata olla Öljymies!”

Siirto Oilersiin tarkoitti Nymanille myös muuttoa ensimmäistä kertaa pois kotiseudulta. Nyman kuvaili kehittymistään niin pelaajana kuin ihmisenä ennen ja jälkeen Oilers-aikansa: ”Pelaajana koen kehittyneeni kaikilla osa-alueilla. Oli aikanaan iso askel tulla Pohjanmaalta tänne ja divarista liigaan.”

”Sanoisin että varsinkin ihmisenä olen kasvanut. Muutin pois kotoa, kun tulin, ja oli iso askel tulla ruotsinkieliseltä Pohjanmaalta tänne. Alusta saakka joukkue on ollut kuitenkin tukemassa, ja on syntynyt syviä ystävyyksiä. Olen kyllä kiitollinen kaikille siitä! Ylipäätään haluan kiittää kaikkia Oilersin mukana eläneille ajastani täällä!”

”Tämä on toistaiseksi viimeinen kerta, kun Oilersia edustin, mutta katsotaan mitä tulevaisuudessa tapahtuu!”

Oilers kiittää Alexanderia ajastaan Öljymiehissä, ja toivottaa mitä parhainta menestystä uran jatkolle!