Oilersin syksyn juniorikatsaus
Esport OilersJulkaistu: 07.10.2021 18.40

Oilersin syksyn juniorikatsaus

Oilersin junioreiden edustusjoukkueet ovat aloittaneet kautensa pääosin positiivisin merkein


Miehet Akatemia

Tälle kaudelle perustettu uusi Akatemiajoukkue on mielenkiintoinen yhdistelmä Oilersin P21-joukkuetta, sekä kokeneita aikuispelaajia. Suomisarjan B-lohkossa pelaava joukkue aloitti kautensa maukkaalla 11-6 kotivoitolla RSS Panthersista, mutta seuraavat kaksi ottelua SC Wolvesia ja HIFK:ta vastaan tuottivat molemmat jatkoaikatappion lukemin 7-8.

Akatemian päävalmentaja Arttu Savolainen kuvaili alkukautta; ”Olemme mielenkiintoisessa tilanteessa opettelemassa uuden sarjan tavoille. Suomisarja ei ole entuudestaan kovin tuttu pelaajille tai valmentajille. Pelimme on kehittynyt yhteisten kokemusten myötä, ja varmasti kehittyy entisestään tulevien pelien myötä.


P21 NG

Suomisarjassa pelaamisen lisäksi Oilersin nuoret P21-pelurit pelaavat P21 SM-sarjaa. Öljynuorten sarja onkin alkanut positiivisesti, sillä neljän pelin jälkeen kasassa on kolme isonumeroista voittoa ja yksi tiukka tappio. Sarja-avauksessa Tiikerit kaatuivat peräti 16-5, mutta seuraavassa pelissä SPV onnistui hakemaan vierasvoiton lukemin 5-4. Ottelut OLS:ia ja LASB:ia vastaan jatkuivat avauspelin malliin, sillä Oilers voitti ottelut lukemin 10-2 ja 11-6.

P21 NG:n päävalmentaja Aleksi Lammi kommentoi alkukautta; "Oikeastaan jokaisessa pelatussa neljässä sarjapelissä ensimmäiset erät ovat olleet meille melko haastavia, ja aina on loppua kohden parannettu. Olemme pyrkineet pelaamaan varsin aktiivista peliä, mikä on osaltaan näkynyt melko isoina maalimäärinä.

Sen sijaan pelien käännekohdissa olemme vielä maksaneet oppirahoja, ja pelaaminen on ollut varsinkin johtoasemassa välillä turhankin naivia. Prosessi on vasta alussa, mutta suunta on ollut selkeästi nousujohteinen. Pelissä on ollut hyviä aihioita ja ukoille on työnteko maistunut.”


P18 NG

Oilersin P18 SM-sarjan nuoret hurjat ovat ehtineet pelata vasta yhden sarjapelin Karhuja vastaan. Kotiavaus päättyi Öljyn kannalta tuloksekkaasti, sillä Oilersin P18 nappasi voiton lukemin 9-6. Joukkueen päävalmentaja Hannu Mattila kommentoi suojattiensa kuulumisia;

"Runkosarjan ekaan peliin Karhuja vastaan päästiin ekaan erään liikkeelle odottavalla ilmeellä ja sen myötä peli jäi hiukan passiiviseksi. Toiseen erään saatiin terävöitettyä omaa tekemistämme ja erän myötä selkeä johtoasema peliin. Kolmannessa erässä saatiin vielä muistutus, että joukkueella on kasvamista johtoasemassa pelaamisessa. Viimeisen vitosen aikana saatiin kuitenkin ratkaistua peli voitoksi."

"Lokakuussa päästään vielä neljästi pelille. Heti ensi viikonlopun tuplakotipeleillä ja vierasreisuilla Mosahallille ja Joensuuhun. Peli kerrallaan lähdetään kehittämään joukkueen peliä."


T18 NG

Kuuden joukkueen T18 SM-sarjassa Oilersin T18:n alkukausi on ollut haastava. Kuuden pelatun ottelun jälkeen joukkueella on kasassa yksi voitto, neljä tappiota sekä salibandyssa sangen harvinainen 0-0 tasapeli.

T18 NG:n päävalmentaja Tessy Tillander luonnehti alkukautta; "Ottelut ovat sujuneet peli pelitä paremmin, kun joukkue on alkanut löytää yhteistä säveltä. Lokakuussa pelataan viimeiset alkukarsintapelit ja vaikka lähdemme tosissaan haastamaan jokaista vastustajaa yksittäisissä peleissä, näyttää sarjataulukko vahvasti siltä, että T18 joukkueen kausi jatkuu valtakunnallisessa 1. divisioonassa. Jos peli-ilme ja tasainen kehitys jatkuu näillä raiteilla, pelaa joukkue tosissaan SM-pudotuspelikarsintapaikasta keväällä."


P16 NG

Oilersin P16 joukkue päätti valtakunnallisen alkusarjan viime viikonloppuna. Alkusarjan otteluohjelmassa oli kahdeksan mittelöä, joista Oilers poistui kuudesti voittajana ja kahdesti tappio niskassaan. Tulokset oikeuttivat lohkon kakkossijaan, ja suoraan paikkaan tulevaan SM-sarjaan.

P16 NG:n päävalmentaja Sebastian Laaksonen summasi alkukautta; ”Alkusarja piti sisällään paljon tasaisia otteluita ja suurin osa päättyikin vain maalin tai kahden erolla. Pelaamisen tasomme kehittyi hurjaa tahtia, intensiivisten ja kovien matsien ansiosta. Kaiken kaikkiaan positiivinen kuva jäi tästä uudesta sarjasysteemistä!”

”Seuraavaksi keskitymme suunnitelman mukaiseen harjoitteluun ja valmistautuminen tulevaa SM-sarjaa varten jatkuu. SM-sarja alkaa meidän osaltamme marraskuussa.”