Öljynuorten loppuvuoden katsaus
Julkaistu: 16.12.2020 11.02

Öljynuorten loppuvuoden katsaus

Oilersin juniorijoukkueiden syyskausi tuli päätökseensä kaavailtua aikaisemmin, kun viranomaisten päätöksellä harrastetason ja junioreiden joukkuetoiminta keskeytettiin tiukentuneiden koronarajoitusten vuoksi.


Oilersin juniorijoukkueet ovat siirtyneet ulkotiloissa tapahtuvaan oheisharjoitteluun nykyisten rajoitusten mukaisesti otteluiden ja sisätiloissa tapahtuvan harjoittelutoiminnan jäädessä tauolle.


Oilers A

ASM:ssä Oilersin kausi on jatkunut kaksijakoisesti, sillä yhdeksän pelatun ottelun jälkeen kasassa on viisi kolmen pisteen voittoa ja neljä suoraa tappiota. Oilersin A onnistui ottamaan voittoja sarjataulukossa keskikastin alapuolella olevista joukkueista, mutta kärkijoukkueiden kohtaaminen sujui tuloksellisesti laihemmin. Vaikeat vierasottelut SPV:tä ja Classicia vastaan eivät kerryttäneet Oilersin A:n pistepussia, mutta KrP:sta, Happeesta, Tiikereistä sekä Hawkeista A korjasi täydet pisteet. A-nuorten ottelut ovat olleet varsin maalirikasta ilotulitusta, sillä kymmenessä ottelussa on syntynyt yhteensä 147 maalia.

Viimeisen ottelunsa ennen koronarajoitusten mukaista taukoa Oilersin A ehti voittaa EräViikingit lukemin 10–5.

A:n päävalmentaja Aleksi Lammi summasi Oilersin A:n syyskautta. ”Tulokset ovat osaltamme ailahdelleet syyspuoliskolla melkoisesti. Positiivista on ollut se, että huonoa Classic-vieraspeliä lukuunottamatta olemme olleet jokaisessa pelissä mukana vääntämässä pisteissä.”

”Pienet nukahdukset ja helpot virheet ovat maksaneet pisteitä. Toisaalta mieluummin niin päin, että uskalletaan yrittää ja toivottavasti oppirahat on kohta maksettu. Pallon kanssa olemme heiluttaneet verkkoa vastustajan päässä kiitettävästi, mutta kolikon kääntöpuolena omissa on soinut auttamatta liikaa.”

”Ajan hengen mukaisesti loukkaantumiset ja koronakaranteenit sotkivat kokoonpanoja melkoisesti, mutta toisaalta näytönpaikan saadessaan nuoret koltiaiset onnistuivat paikkaamaan poissaoloja hienosti. Pelaamisemme otti kokonaisuudessaan alkukauteen nähden isoja askeleita eteenpäin ja kuuluisa arjen tekeminen ollut koko ajan laadukkaampaa.”

"Usko tulevaan on vahva ja tärkeintä on jatkaa joka päivä kovaa työntekoa. Palkinto kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin jos jaksetaan hommia painaa. Pyritään löytämään pientä tasaisuutta otteisiimme, tehdään laadukkaasti töitä arjessa joka päivä ja pysytään terveinä, niin eiköhän siinä ole sopivat suuntaviivat tulevaan”, summaa Lammi.

Oilersin A:n ykkösnimi pistepörssissä on Jesper Silvonen, joka on nakuttanut yhdeksässä pelaamassaan ottelussa taululle hirmutehot 18+16=34. Vakuuttavat tehot oikeuttavatkin A SM-sarjan pistepörssin kärkisijalle. Silvonen on käynyt esiintymässä myös edustuksen riveissä, ja perjantaina 13.12. Silvonen iski kauden avausmaalinsa Oilersin voittaessa lukemin 6-4.

Oilersin A:n tulevien otteluiden tiedot löydät linkin takaa. https://salibandy.fi/tulospalvelu/3/7462/7062/2021/ottelut?team=174#
A-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolelta linkistä https://www.instagram.com/oilersngab


Oilers B

Syyskausi on ollut Oilersin B:n osalta sangen haastava, sillä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen B on napannut kolmesti täydet pisteet ja kerran kaksi pistettä muiden otteluiden päättyessä suoriin tappioihin. A:n lailla kärkijoukkueiden kohtaamiset ovat sujuneet tuloksellisesti laihemmin, mutta sarjataulukossa samoilla sijoilla sekä perässä olevat joukkueet on onnistuttu voittamaan.

Tehopisteiden valossa Oilersista edukseen erottuvat Eemeli Kolari sekä Matias Hynninen, jotka ovat pelanneet noin kahden tehopisteen keskiarvolla.

Päävalmentaja Hannu Mattila kommentoi ryhmänsä alkukautta; "Lokakuun lopun ja marraskuun aikana saatiin viisi tiukkaa peliä, joissa tuli hyviä onnistumisia, mutta maksettiin myös oppirahoja loppuhetkien pelaamisesta. Päästiin mittaamaan missä ikäluokan kärki menee ja todettiin että voitosta pystytään pelaamaan.”

”Isoin askel on kuitenkin kääntää tiukka tappio voitoksi, ja sitä oltiin lähtemässä hiomaan ennen kuin pelit keskeytyivät joulukuun ajaksi.”

Pelien keskeytyminen ei kuitenkaan tarkoita toiminnan keskeyttämistä; ”Laakereillamme ei aiota kuitenkaan levätä, vaan keskitytään fysiikkaharjoitteluun nyt kuin lajiharjoitukset ovat hetken aikaa poissa treeniohjelmasta.”

B-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolelta linkistä https://www.instagram.com/oilersngab
B-nuorten tulospalvelu https://salibandy.fi/tulospalvelu/122/7505/8045


Oilers C1

Myös C1 SM-sarjassa Oilers sijoittuu keskikastiin. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen C1-ikäluokalla on kasassa kolme kolmen pisteen voittoa, yksi tappio varsinaisen peliajan jälkeen sekä neljä suoraa tappiota.

Oilers C1:n päävalmentaja Rami Vienola kertoi joukkueen kuulumiset ja muistaa katsoa tulosten taakse; ”Summataan niin että tässä vaiheessa on melko turha tuijotella liikaa sarjataulukkoa tai yksittäisiä tuloksia. Ollaan huomattu, että meillä on urheilullisuuden kanssa vielä paljon töitä ja haluttaisi pystyä toimimaan vielä yhtenäisemmin kollektiivina kun päästään kentälle. Ollaan sarjassa keskivaiheilla ihan ok asetelmissa, mutta vieläkin hyvän ja huonon harjoituksen/pelin ero on turhan iso.”

Nimettyä yksilöä Vienola ei nosta esille, vaan ”Rambo” tahtoo korostaa koko joukkueen yhteistä tekemistä; "Nostetaan esiin koko jengi, alkukausi ei ole ollut helppo. Mutta pikkuhiljaa olemme ymmärtäneet, että vaikeudet vahvistavat. Erityismaininta "kuntoutujaosastollemme”, herrat ovat tehneet tunnollisesti hommia ja ovat näin palaamassa rosteriin.”

Myöskään C1:sen ohjelma ei ole normaalin kaltainen, mutta vallitseviin olosuhteisiin pyritään mukautumaan niin hyvin kuin mahdollista; "Useampi ukko on kuntoutunut takaisin mukaan rosteriin ja aika on ollut tässä kohtaa jopa meidän puolellamme. Harjoittelussa mennään intensiivisempää juoksujaksoa, johon lisätään kolmen seuraavan viikon aikana lisää myös pelisovelluksia. Hihassa on myös pientä "kikkaa" millä lähdetään hakemaan parannusta nimenomaan 5v5 ajatuksiin.”

Oilersin C1:n tehopisteiden valossa onnistunein pelaaja syyskaudella on ollut Jussi Rouhiainen, joka on saalistanut kahdeksassa ottelussa tehot 15+4=19. Komea pistesaalis oikeuttaa pistepörssissä sijalle 13.

C1-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolella: https://www.instagram.com/oilersng05/
C1-nuorten tulospalvelu: https://salibandy.fi/tulospalvelu/119/7688/7965


Oilers C2

C2 SM-sarjan turnausvaihe ehdittiin pelata, ja Oilersin ’06 Black-joukkue saalisti viisi voittoa kahdeksasta ottelustaan. Joukkue hävisi varsinaisella peliajalla Classicille sekä OLS:ille, ja turnausvaiheen viimeinen ottelu päättyi 5-5 tasapeliin Indiansia vastaan.

Turnausvaiheen jälkeen joukkue siirtyi yksittäisiin otteluihin A-lohkoon. Omassa lohkossaan Oilers on sarjassa toisena FoSu:n johtaessa lohkoa. Yksittäisissä otteluissa Oilers on ottanut kolme suoraa voittoa varsinaisella peliajalla kolmesta pelaamastaan ottelusta maalieron ollessa komeasti 19-9.

Joukkueen pääkäskijä Sebastian Laaksonen kommentoi kautta tähän mennessä; "Pitkä syksy alkaa olla loppupuolellaan ja hommia on tehty. Harjoitelluissa asioissa on menty eteenpäin ja se alkaa näkyä myös kentällä. Yksittäiset ottelut SM-sarjassa on myös korkattu hyvällä menestyksellä ja pääsemme jatkamaan hyvistä asemista mahdolliselle kevätkaudelle.”

Onnistuneista yksilöistä puhuttaessa Laaksonen kommentoi seuraavasti; ”Niin sanotut puhtaat paperit voidaan jakaa monelle kundille. Tehoduo Aatu Hettula & Roni Ruusuvuori ovat kuitenkin löytäneet loistavan pelivireen, mikä näkyy myös tulostaululla.” Mainitut nuoret herrat ovat olleet tehokkaina, sillä Hettulalla on kasassa kolmen ottelun jälkeen tehot 3+6=9 ja Ruusuvuorella 4+0=4.

Otteluiden ja sisätiloissa tapahtuvan yhteisharjoittelun jäädessä tauolle joukkue on muuttanut treeniohjelmaansa. Laaksonen avaa joukkueen kuulumisia seuraavasti; ”Otimme rajoituksista hyödyn irti ja pidimme alkuun viikon lepoa. Olosuhteiden ansiosta olemme pystyneet keskittymään enemmän fysiikkaharjoitteluun näin joulun alla. Pääosin olemme joutuneet toteuttamaan omatoimisesti fysiikkaohjelmaa, mutta olemme myös muutaman kerran viikossa, järjestäneet ohjattuja fysiikkatreenejä ulkona halukkaille.”

C2-nuoret löydät sosiaalisesta mediasta Instagramin puolelta linkistä www.instagram.com/oilersng06black
C2-nuorten sarjasivu https://salibandy.fi/fi/sarjat/poikien-valtakunnal.../