15
TAM
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Happee - Oilers   6 - 5 VL

Jyväskylän monitoimitalo

​Happeen ja Oilersin välinen kamppailu päättyi Hirvilauman voittoon

Kaksi pistettä jäivät Jyväskylään Happeen oltua terävämpi rangaistuslaukauskilpailussa


Happee vs. Oilers 6-5 RL (3-1, 0-0, 2-4, 0-0, 4-2)
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – OilersTV


Happeen ja Oilersin välinen ottelu käynnistyi espoolaisten kannalta epämiellyttävästi, sillä jo toisella peliminuutilla Happeen Roni Laasonen iski ottelun avausmaalin. Kuudennella peliminuutilla Oilersin puolustukselle sattui harmittava virhe, kun Happeen Lassi Kotovaara sai napattua harhasyötön, ja syötettyä Arttu Pylvänäiselle. Pylvänäinen iski suoraan syötöstä pallon Oilersin maaliin siivittäen Happeen kahden maalin johtoon.

Ottelun yhdeksännellä peliminuutilla Aaro Astala yritti murtautua maalin takaa maalin edustalle. Happee-vahti Pietari Jääskeläinen ehti napata pallon, ja Astala osui mailallaan Jääskeläiseen. Palkintona tilanteesta tuomittiin kahden minuutin rangaistus, ja Happee pääsi pyörittämään ylivoimaa. Erikoistilanne ei kuitenkaan tuottanut maaleja, ja peli jatkui Happeen kahden maalin johtoasemassa.

Oilers onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa ajassa 13.27. Justus Kainulaisen veto kimposi yläilmoihin, ja Aaro Astala yritti napauttaa palloa ilmasta. Pallo pomppasi uudestaan ylöspäin Astalan osumasta, ja Matias Veikkola iski ilmasta Oilersin ensimmäisen osuman.

Kolmea minuuttia myöhemmin Happee nousi jälleen kahden maalin karkumatkalle, kun Ilmari Aarelan veto kimposi Joonas Kaltiaisen torjunnasta Marko Juseliuksen mailaan, josta pallo kimposi Oilersin maaliin. Aarelan maali jäi avauserän viimeiseksi, joten toiseen erään suunnattiin Happeen kahden maalin johtoasemassa.

Toisen erän viidennellä peliminuutilla Oilers kävi lähellä maalintekoa, kun Tuure Ailion veto osui ylärimaan. Jatkotilanne päättyi ikävästi, kun Elias Pekari sai kahden minuutin rangaistuksen estämisestä. Neljä minuuttia ennen toista erätaukoa Santeri Lindfors pääsi läpiajoon, mutta Lindforsin laukaus kimposi tolpasta ulos. Myöskään Happee ei maalinteossa toisen erän aikana onnistunut, joten myös toinen erä paketoitiin lukemin 3-1.

Kolmannen erän alun paras paikka siunaantui Happeelle, kun Tommi Wiander syötti Lassi Kotovaaran läpiajoon. Joonas Kaltiainen onnistui kuitenkin torjumaan yrityksen, ja peli jatkui Happeen kahden maalin johtoasemassa. Pian Oilersille sattui ikävä keskialueen menetys, jonka päätteeksi Happeen Niko Laiti pääsi ampumaan pallon tarkasti Oilersin verkkoon vieden Happeen 4-1 johtoasemaan.

Kolmannen erän puolivälissä Tuomas Iiskola tavoitti keskustassa täysin vapaaseen tilaan juosseen Markus Markkolan, joka ampui kaukaa kohti Happee-maalin ristikulmaa. Veto kimposi tolpasta Pietari Jääskeläiseen, jonka kautta pallo lipui Happeen maaliin. Neljää minuuttia myöhemmin Happeen Perttu Koljonen lähti hakemaan yllättävää kääntövetoa keskialueelta. Kaltiainen onnistui torjumaan Koljosen vedon vain osittain, ja pallo kimposi Kaltiaisen kädestä Oilersin maaliin.

Varsinaisen peliajan viimeisen viisiminuuttisen alkaessa Oilers otti maalivahdin pois. 5-3 kavennusosuma syntyi ajassa 56.56 kun Markus Markkola ampui illan toisensa Justus Kainulaisen syötöstä. Oilers sai uutta virtaa kavennusosumasta, ja jatkoi lisäosumien jahtaamista ilman maalivahtia.

Päätössummeri lähestyi uhkaavasti, mutta Justus Kainulainen onnistui tuomaan Oilersin tasoihin vain kymmenen sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Seuraavan aloituksen jälkeen Oilersille tuomittiin vapaalyönti keskialueelta. Vaparin antanut Tuomas Iiskola syötti vasempaan laitaan Aaro Astalalle, joka antoi loistavan poikittaissyötön oikeaan laitaan Markus Markkolalle. Markkola iski suoraan syötöstä ottelun tasoitusmaalin vain viisi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kruunaten hattutemppunsa todella maistuvalla tavalla.

Ottelu eteni jatkoajalle, jonka aikana ei huipputilanteista huolimatta ratkaisua syntynyt. Ratkaisua lähdettiin hakemaan rangaistuslaukauskilpailusta, jossa Happee oli lopulta terävämpi numeroin 4-2.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi ottelun kulkua; ”Nousujohteinen esitys meiltä, mutta käteen jäi vain lohtupauna. Pelivalmius ei ollut alussa meidän osaltamme likimainkaan riittävä. Toiseen erään saatiin ryhtiliike ja kolmannessa erässä oltiin kuskin paikalla. Otetaan parista viimeisestä erästä positiiviset jutut messiin ja palataan nöyrästi arjen tekemiseen. Hommia meillä piisaa, eteenpäin.”

Oilersin illan tehokkain maalintekijä Markus Markkola kommentoi ottelua; ”Ensimmäiset viisi-kymmenen minuuttia oli meiltä surkeata, jonka jälkeen alettiin pelata enemmän tai vähemmän omalla tasollamme. Vietiin peliä viimeiset 45 minuuttia, mutta Happee oli tänään tehokkaampi.”

Markkola ei ollut tyytyväinen otteluun; ”Niin uskomatonta kun se tällä tasolla onkin, Happee oli valmiina otteluun ja me emme. Se on täysin anteeksiantamatonta ja kärkijengejä vastaan se on yleensä sitten siinä. Tänään pelattiin kuitenkin niin vahvat pari viimeistä erää, että saatiin sentään piste.”

Oilersilla on seuraavaksi edessään miltei kahden viikon tauko otteluista. Markkola kommentoi seuraavia askelmerkkejä; ”Eiköhän me viisikkopeliä hiota ja kohenneta fysiikkaa kohti kevään pelejä.”

Tauon jälkeen Oilers viettää tuplaviikonloppua kotikaukalossaan, kun lauantaina 28. päivä vieraaksi saapuu OLS, ja seuraavana päivänä SPV. Liput Oilersin kotiotteluihin myy Tiketti.


Tilastot
Happee

6 - 5 VL

3 - 10 - 02 - 40 - 01 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo