26
MAR
18.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

FBC Turku - Oilers   5 - 8

Kupittaan palloiluhalli

Oilers kohtaa FBC Turun lauantai-iltana Kupittaalla!

FBC Turku vs. Oilers // LA 26.11. // 18.00 // Kupittaan Palloiluhalli

Liput: Tiketti.fi
Lähetys: Ruutu.fi

FBC Turun kausi, 13 O, 1 V, 0 JAV, 1 JAH, 11 H, sijalla #12
Oilersin kausi, 13 O, 8 V, 1 JAV, 2 JAH, 2 H, sijalla #3Oilers ja FBC Turku iskevät yhteen kauden toisessa kohtaamisessaan.


Viime kauden päätteeksi ensimmäistä kertaa seurahistoriassaan liigatasolle nousseen FBC Turun ensimmäinen kausi kirkkaimmissa valoissa ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä 13 pelatun ottelun jälkeen turkulaiset ovat sarjassa viimeisinä. Kausi alkoi viiden ottelun tappioputkella, jossa EräViikingit, Oilers, TPS, OLS ja Indians veivät pisteet FBC:lta. Turkulaisten seurahistorian ensimmäinen liigapiste tuli kuitenkin OLS:in vieraina, kun FBC taipui OLS:ille vasta jatkoajalla.

Seurahistoriansa ensimmäisen liigavoiton turkulaiset ottivat lokakuussa, kun kotiottelu LASB:ia vastaan päättyi FBC:n 3-2 voittoon. Avausvoiton jälkeen kyyti on kuitenkin ollut kylmää, sillä tällä hetkellä FBC Turku on seitsemän ottelun tappioputkessa. Väliin on mahtunut todellisia turpasaunoja, joista tylyimpänä SPV:n 17-3 kotivoitto turkulaisista. Seitsemästä viime ottelusta muutkaan eivät ole olleet varsinaisia jännitysnäytelmiä, sillä muissa otteluissa Happee, KrP, Jymy, OLS, Classic ja SPV ovat vieneet täyden pistesaaliin vähintään neljän maalin erolla.

Synkkä alkukausi näkyy myös sarjataulukossa, jossa FBC on viimeisenä pisteen jäljessä EräViikinkejä. Omaa karua kieltään puhuu myös maaliero, jolla mitattuna FBC on 69 maalia pakkasen puolella.

Oilersin ja FBC:n edellinen kohtaaminen on samalla salibandyhistorian ainut kerta, kun joukkueet ovat iskeneet yhteen. Syyskuussa Tapiolassa pelatussa ottelussa FBC johti ottelua parhaimmillaan kolmella maalilla, mutta Oilers onnistui nousemaan tasoihin ja ohi vahvan kolmannen erän ansiosta.

Oilersin alkukausi on ollut pääosin positiivinen, mutta Öljyllä on ollut myös synkkiä hetkiä varsinkin sarjan kärkijoukkueita vastaan sekä johtoaseman puolustamisessa. Erikoisena piirteenä tällä kaudella Oilers on menettänyt tällä kaudella kolmesti vähintään kolmen maalin johtoaseman kolmannessa erässä TPS:ää, KrP:ta ja LASB:ia vastaan. Kohtaamiset sarjan kärkijoukkueita vastaan eivät ole sujuneet järin mairittelevasti, sillä viime kauden välieräjoukkueista Oilers on kohdannut TPS:n kahdesti sekä Classicin että KrP:n kertaalleen. Neljästä kärkitaistosta Oilersilla on saaliinaan vain yksi piste, eikä Oilers ole pystynyt lyömään vielä parasta pöytään huippujoukkueita vastaan.

Positiivisena seikkana taistelu sarjataulukon kärkipaikasta on äärimmäisen tiukka, sillä sarjataulukon kärjessä olevat Classic ja TPS ovat molemmat vain kolme pistettä Oilersia edellä. Sarjassa kolmantena oleva Oilers ei kuitenkaan johda perässä tulevia merkittävästi, sillä neljäntenä oleva Happee on vain pisteen espoolaisia jäljessä, ja viidentenä oleva KrP on vain kolme pistettä Oilersin perässä.

Maajoukkuetauon jälkeen Oilersin suoritukset ovat olleet kaksijakoisia. Ensimmäinen ottelu MM-kisojen jälkeen päättyi TPS:n 3-2 voittoon Tapiolassa, ja seuraavana päivänä LASB:ia vastaan pelatussa ottelussa lahtelaiset onnistuivat nousemaan neljän maalin tappioasemasta tasoihin ottelun kolmannessa erässä. Oilers onnistui kuitenkin voittamaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella varsinaisen peliajan jälkeen, joten espoolaiset ottivat Lahdesta mukaansa kaksi arvokasta sarjapistettä.

Eilen pelatussa vierasottelussa kotijoukkue EräViikingit onnistuivat haastamaan Oilersin hyvin pitäen ottelun tasoissa aina päätöserään saakka. Kolmannessa erässä Oilers kuitenkin meni menojaan Aaro Astalan hattutempun myötä. Viime viikonlopun otteluissa pelaamatta ollut Astala toi tuloksia pöytään heti paluunsa jälkeen, sillä Astalan kolme maalia olivat ratkaiseva ero joukkueiden välillä.

Eilen Oilersilla kesti aikaa päästä tuttuun hyökkäyspään tehokkuuteensa. Astala kommentoi eilisen käynnistymisvaikeuksia; ”Viimeistely ei ollut tarpeeksi laadukasta, eikä myöskään saatu omalla karvauspeillä annettua tarpeeksi laadukasta painetta vastustajalle. Alettiin pelaamaan pallolla fiksummin ja saamaan peliä sitä kautta haltuun. Hyvää oli nousujohteinen trendi pelin sisällä ja huonoa viisikkona karvaaminen, pitkien hyökkäyksien pelaaminen ja viimeistely.”

Astala ennakoi tämäniltaista vierasottelua FBC:ta vastaan; ”FBC:n pelaamisessa korostuu erityisesti hyvä kääntöpelaaminen. Meidän tulee olla aktiivisia, pitää kenttätasapaino kohdillaan ja pitää turkulaiset sitä kautta aisoissa. Luvassa on varmasti vauhdikas peli, jossa ei turhia kuhnailla.”


FBC Turku vs. Oilers lauantaina 26.11. kello 18.00. Liput myy Tiketti, ja ottelun näyttää Ruutu.