25
MAR
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

EräViikingit - Oilers   3 - 6

Energia Areena Vantaa

​Oilers aloittaa triplaviikonlopun perjantaina EräViikinkien vieraana!


EräViikingit vs. Oilers – PE 24.11. kello 18.30 – Vantaa Energia Areena
EräViikinkien kausi – 13 O, 1 V, 1 JAV, 0 JAH, 1 H, 5 P – sijalla #11
Oilersin kausi – 12 O, 7 V, 1 JAV, 2 JAH, 2 H, 25 P – sijalla #3
Liput: Ticketmaster

EräViikingit isännöivät Oilersia entisiä pelaajiaan kunnioittavassa Alumni Night-juhlaottelussaHuomisen vastustajan ErVin alkukausi on ollut todella vaikea. Kauteen nuorella joukkueella lähteneet helsinkiläiset kärsivät heti kauden avausottelussa tylyn kotitappion, kun TPS haki pisteet selvällä 9-3 voitolla. Seuraavana päivänä EräViikingit avasivat kauden voittotilin tyrmäämällä FBC Turun lukemin 8-2, mutta sen jälkeen ErVin rekordi on ollut todella murheellinen. FBC-voiton jälkeen ErVi on tarponut peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa, joka katkesi viime sunnuntaina Nurmon Jymyn vieraina jatkoajalla.

Yhdeksän ottelun pisteetön putki näkyy myös sarjataulukossa, jossa entinen menestyjäseura on tällä hetkellä toiseksi viimeisenä. Viimeisin ottelu jatkoi synkkää saldoa, kun kauden toinen kohtaaminen TPS:ää vastaan päättyi turkulaisten voittoon lukemin 10-4.

ErVin alkukauden onnistujiin voidaan lukea kiitettävästi pisteitä kirjauttaneet Joakim Lund, Tommi Rosendahl ja Oliver Sillanpää. Tällä viikolla EV:n kokoonpano vahvistui tutulla nimellä, kun alkukauden ilman joukkuetta ollut Mika Moilanen liittyi takaisin EräViikinkien riveihin.

Oilers ja EräViikingit ovat ehtineet kohdata tällä kaudella kertaalleen. Lokakuun alussa Tapiolassa pelatussa ottelussa EräViikingit karkasivat kahden maalin johtoon, mutta Oilers onnistui nousemaan tasoihin ja ohi voittaen ottelun lukemin 5-2.

Maaottelutauon jälkeen Oilers on ehtinyt pelata kaksi ottelua viime viikonloppuna. Viime perjantaina sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisessa TPS haki täydet pisteet Tapiolassa täpärällä 3-2 voitolla, mutta lauantaina Oilers onnistui voittamaan LASB:in. Vierasvoitto Lahdesta ei tullut kuitenkaan tyylipuhtaasti, sillä LASB onnistui nousemaan neljän maalin tappioasemasta tasoihin ilman maalivahtia isketyillä osumilla. Oilers onnistui kuitenkin voittamaan ottelun lopulta rangaistuslaukauksilla, kun Leevi Rantala iski ratkaisevan osuman sisään.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi viime lauantaista LASB-ottelua; ”Peli kestää aina vähintään 60 minuuttia ja kokonaisuus ratkaisee. Virheitä saa ja pitää tehdä. Ollaan fiksuja ja opitaan. Toivottavasti ei toisteta samoja virheitä illasta toiseen. Onnistuttiin ottamaan ensimmäisen kerran tällä kaudella pinnoja varsinaisen peliajan jälkeen. Otetaan hyvät jutut messiin ja mennään eteenpäin.”

Luukkonen antoi kommenttinsa huomisesta EräViikingit -ottelusta; ”Hieno paikalliskähinä tulossa ja EräViikinkien isännöimä alumnitapahtuma on kulttuuriteko, jossa suurella todennäköisyydellä törmää laji-ihmisiin, joita ei joka viikko hallilla näe. Innolla odotetaan, mitä tuleman pitää.”

”Kaukalossa olemme jo tällä kaudella päästy vastakkain iskemään ja matsi oli todella tiukka, vaikka maaliero vähän repesikin muutaman tyhjiin tulleen osuman myötä. Mika Moilasen paluu on kotijengin ja koko liigan kannalta hienoa. Tiukka matsi on tulossa, kuten näiden jengien välillä on viime vuosina ollut tapana. Tehdään kotiläksyt huolella ja ollaan valmiina laittamaan kaikki likoon jokaisessa vaihdossa.”

Oilersilla on edessään todella tiukka viikonloppu, sillä luvassa on kolme vierasottelua kolmeen päivään. Perjantaina Vantaalla, lauantaina Turussa ja sunnuntaina Imatralla. Luukkonen kommentoi peluutusta tulevissa otteluissa; ” Mennään päivä ja peli kerrallaan, annetaan minuutteja sen mukaan, miten töppönen on syönnillään.”

EräViikingit vs. Oilers huomenna perjantaina kello 18.30. Liput otteluun myy Ticketmaster.