19
MAR
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

LASB - Oilers   5 - 6 VL

Lahti Energia Areena

Oilers kohtaa tänään LASB:in Lahdessa pelattavassa F-liigaottelussa!

Tuplaviikonloppua viettävät Oilers ja LASB lähtevät lauantain otteluun allaan eiliset tappiot


LASB vs. Oilers – LA 19.11. kello 17.00 – Lahti Energia Areena

LASB:in kausi – 11 O, 2 V, 2 JAV, 2 JAH, 5 H, 12 P – sijalla #9
Oilersin kausi – 11 O, 7 V, 0 JAV, 2 JAH, 2 H, 23 P – sijalla #2


Illan vastustajan LASB:in alkukausi on olut pääosin haasteellinen. Kausi alkoi kolmen ottelun tappioputkella, kun lahtelaiset hävisivät vuorollaan Happeelle, KrP:lle ja SPV:lle. Tappioputkea seurasi kuitenkin kolmen ottelun voittoputki, kun LASB kaatoi EräViikingit, Indiansin ja Nurmon Jymyn.

Jymy-ottelun jälkeen lahtelaisten tulokset kääntyivät jälleen epäsuotuisaan suuntaan, kun sarjanousija FBC Turku onnistui voittamaan LASB:in kotiottelussaan. Seuraavassa ottelussaan LASB jäi pisteittä OLS:ia vastaan, mutta lokakuun 19. päivänä pelatussa TPS-vierasottelussa lahtelaiset onnistuivat ottamaan kauden tähän mennessä kovimman päänahkan voittamalla turkulaiset rangaistuslaukauksilla.

Viimeiset kaksi ottelua eivät ole sujuneet mairittelevasti LASB:ilta, sillä kotiottelu Classicia vastaan päättyi hallitsevan mestarin murskavoittoon lukemin 9-1. Eilen pelatussa kauden toisessa kohtaamisessaan Happeeta vastaan LASB joutui jälleen nöyrtymään, kun Hirvilauma nappasi voiton rangaistuslaukauskilpailun päätteeksi.

LASB:in alkukauden tehokkaimmat yksilöt ovat olleet Tiitus Salokangas, Niko Einiö ja Joonatan Surakka. Herroista ensimmäinen on pelannut alkukauden piste per peli -tahdilla, Einiön ja Surakan ollessa pisteen perässä joukkueen sisäistä pistepörssiä johtavaa Salokangasta.

LASB:in riveistä löytyy espoolaisittain tuttu nimi, sillä edelliset kolme kautta Oilersia edustanut Jasper Juuti siirtyi täksi kaudeksi lahtelaisten joukkoon. Juutin alkukausi on ollut pisteiden valossa onnistunut, sillä seitsemässä ottelussa nuori hyökkääjä on kirjauttanut neljä maalia ja neljä syöttöpistettä.

Oilers lähtee otteluun allaan eilinen harmittava kotitappio sarjakärki TPS:lle. Eilen pelatusta kärkiottelusta muodostui lopulta vähämaalinen puolustuskamppailu, jossa loistavasti pelanneet maalivahdit pitivät lukemat minimaalisena. Poissaoloista kärsinyt Oilers ei pystynyt saavuttamaan tuttua hyökkäyspään tuhovoimaansa, ja TPS onnistui voittamaan ottelun lukemin 3–2.

Eilinen tappio tiesi myös putoamista sarjataulukossa, sillä Nokian KrP ja Classic nousivat Oilersin ohi miehittämään sarjataulukon sijoja kaksi ja kolme. Voitto illan LASB-ottelusta nostaisi Oilersin kuitenkin takaisin toiselle sijalle.

Oilersin ykkösketjun laidassa eilen pelannut Tuomas Iiskola kommentoi eilistä tappiota; ”Meidän olisi pitänyt olla tehokkaampia maalinteossa ja hyödyntämään paremmin saamamme maalintekotilanteet. TPS:n maalit syntyivät aika helposti, kun emme puolustaneet tarpeeksi nöyrästi.

Eilistä ottelua edelsi miltei kuukauden mittainen paussi otteluista maajoukkuetauon takia. Iiskola kommentoi tauon vaikutusta eilisen suoritukseen. ”Emme kauheasti pelanneet viidellä viittä vastaan tauon aikana harjoituksissa, joten varsinkin pallollinen peli oli eilen vähän hakusessa.”

Iiskola ennakoi illan LASB-kamppailua; ”Meidän tulee ottaa ohjat käsiimme heti ottelun alusta. Vastaan tulee nuori mutta laadukas LASB, ja luvassa on varmasti tasainen ottelu. Meidän tulee kääntää peliä hyvin ja olla paikoissamme tehokkaita. ”


LASB:in ja Oilersin välinen ottelu käynnistyy tänään kello 17.00 alkaen. Liput otteluun myy Tiketti.fi!