3
ELO
18.30
Miehet Edustus, Harjoitusottelut 2022-23

EräViikingit - Oilers   8 - 7 VL

Mosahalli

​Oilersille tappio harjoituskauden ensimmäisestä ottelusta

Oilersin ja EräViikinkien välinen kamppailu päättyi isäntien 8-7 voittoon rangaistuslaukauskilpailussa.


EräViikingit vs. Oilers 5-6 RL (4-3, 1-1, 2-3, 1-0)


Ottelu sai Oilersin kannalta loistavan lähdön, sillä jo toisella peliminuutilla Aaro Astala iski ottelun avausmaalin Justus Kainulaisen ja Heikki Iiskolan esityöstä. Kahdeksannella peliminuutilla Astalalla oli paikka illan toiseen maaliinsa, mutta tällä kertaa pallo ei löytänyt tietään maalin.

Minuuttia myöhemmin Oilers kipusi jo kahden maalin karkumatkalle, kun Justus Kainulainen ampui laidan läheltä ranteella Oilersin toisen maalin. Hyvä alku sai takaiskun, kun EräViikingit pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle Heikki Iiskolan kahden minuutin rangaistuksen myötä. Hyvin toiminut ylivoima tuotti tulosta, kun Tommi Rosendahl pääsi ampumaan suoraan syötöstä pallon ohi Niko Nordströmin.

Oilers iski kuitenkin heti takaisin minuuttia myöhemmin, kun Antti Suomela toimitti pallon maalille, ja Miko Summanen iski torjunnasta kimmonneen kuulan kassiin. EräViikingit onnistuivat kuitenkin ajassa 14.37, kun Veli-Pekka Turulan laidasta ampuma pallo upposi Oilersin rysään. Viittä minuuttia ennen erätaukoa isännät pääsivät jälleen ylivoimalle, ja tuloksena Tommi Rosendahl jälleen viimeisteli miltei ensimmäisen maalinsa kaltaisen ylivoimaosuman. EräViikingit veivät lopulta erän nimiinsä, kun Oliver Sillanpää onnistui maalinteossa.

Ottelun toisessa erässä EräViikingit pyrkivät hallitsemaan ottelun virtausta pallokontrollin myötä, ja ottelun virtaus rauhoittui. Erän puolivälin lähestyessä Oilersille tuomittiin vapaalyönti keskialueen laidasta. Vaparin antanut Aaro Astala syötti nopeasti yksin jääneelle Heikki Iiskolalle, jonka illan ensimmäinen osuma tasoitti tilanteen 4-4:aan. Ottelun puolivälissä nähtiin molemmilta joukkueilta myös maalivahtien vaihto, kun Oilersin Niko Nordström vaihdettiin Rasmus Hellsteniin, ja vastapuolella Nemo Sipilä teki tilaa Ossi Lallukalle.

Toisen erän lähestyessä loppuaan, onnistui EräViikingit iskemään illan viidennen osumansa, kun Oliver Sillanpää iski illan toisen osumansa suoraan syötöstä. Sillanpään illan toisen osuman myötä erätauolle edettiin isäntien johtaessa lukemin 5-4.

Ottelun kolmas erä alkoi haastavasti, kun erän kolmannella peliminuutilla Antti Suomela päätyi lusimaan kahden minuutin kakkua. Tälläkin kertaa ErVin ylivoima puri, ja Joakim Lund siivitti maalillaan joukkueensa 6-4 johtoon. Minuuttia myöhemmin Justus Kainulainen onnistui murtautumaan nokikkain ErVi-vahti Lallukan kanssa, ja lopputuloksena Kainulainen iski illan toisen maalinsa kovalla rystyvedolla.

Ajassa 48.25 EräViikinkien Alex Eklund onnistui kuitenkin murtautumaan nokikkain Oilers-vahti Rasmus Hellstenin kanssa, ja Eklund onnistui siivittämään maalillaan isännät jälleen kahden maalin johtoon. Erän puolivälin lähestyessä Oilers onnistui kaventamaan, kun Heikki Iiskola iski illan toisensa Aaro Astalan nappisyötöstä. Iiskola onnistui maalinteossa myös viittä minuuttia myöhemmin, kun miehen röyhkeä nousu palkittiin tasoitusmaalilla sekä hattutempulla.

Varsinaisen peliajan viimeisillä sekunneilla EräViikingit saivat luotua vaarallisen tilanteen Oilersin maalille, mutta summerin soidessa numerot pysyivät tasalukemissa 7-7. Näistä lukemista edettiin myös rangaistuslaukauskilpailuun.

Rangaistuslaukauskilpailu päättyi lopulta EräViikinkien voittoon, kun Tommi Rosendahl ja Joakim Lund onnistuivat maalinteossa. Oilersilta ampuneet Leevi Rantala, Emil Kallio, Aaro Astala ja Marko Juselius eivät maalinteossa onnistuneet, joten loppulukemiksi kirjattiin ErVin 8-7 voitto.

Ensiesiintymisensä Oilers-paidassa tehnyt Aaro Astala onnistui hyökkäyspäässä, sillä mies kirjautti maalin lisäksi kolme syöttöpistettä. Astala kommentoi debyyttiotteluaan;

”Jäi kyllä hampaankoloon, ja aika paljon tekemistä pallottomaan ja pallolliseen peliin. Oli kuitenkin todella hienoa päästä pelaamaan! Oli aika raikasta sählyä kovalla temmolla, juuri sellaista mistä itse tykkään. Tilanteet vaihtuivat nopeasti, ja tilaa oli siellä sun täällä mitä pääsee hyödyntämään. Ei ollut mikään nappisuoritus meiltä joukkueena, mutta ei sen tässä vaiheessa tarvitse vielä ollakaan.”

”Vaikkei ihan liikaa ollut tekopaikkoja, saatiin tehtyä tulosta ihan hyvin. Pallollisessa pelissä meidän täytyy pystyä pysymään paremmin pallossa kiinni, liikutella pelivälinettä ja hakea paremmin paikkoja, ettemme polta palloa ensimmäiseen vastustajaan. Puolustuspelaamisemme tulee myös saada tiiviimmäksi, sillä tänään sinne syntyi aika paljon tiloja vastustajalle mistä laittoivat hyvin palloa pussiin.”

Oilersin erikoistilannepelaaminen ei tänään onnistunut, sillä EräViikingit onnistuivat maalinteossa jokaisella ylivoimakerrallaan. Astala kommentoi Oilersin haasteita; ”Erikoistilanteissa meidän tulee keksiä ratkaisuja, sillä aika samalla kuviolla aukesi tekopaikkoja. Lisäksi otimme tyhmiä jäähyjä, mistä näkyy ehkä pelaamattomuus. Olemme vetäneet harjoituksissa aika paljon pienen kaukalon peliä kunnon koohotusmeiningillä. Se jäi ehkä vähän päälle, kun mailat kolisivat noin. Mennään eteenpäin ja pelataan fiksummin jatkossa.”

Keväällä Oilersiin siirtynyt Astala kommentoi kulunutta kesäänsä uudessa joukkueessa; ”On kyllä ollut tosi jees, ja sitä mitä olen hakenutkin. Olen saanut ekstravaiheen harjoitteluun ja tekemiseen. Ollaan menty tosi lujaa ja se on juuri sitä mistä olen tykännyt. Tuntuu, että ollaan päästy eteenpäin niin omalta osaltani kuin joukkueenakin.”

Oilersin seuraava harjoitusottelu pelataan ensi viikon perjantaina, kun sarjanousija FBC Turku saapuu Tapiolan Urheiluhallille! Kello 18.30 alkavaan otteluun on vapaa pääsy.


Varmista paikkasi ensi kauden otteluihin hankkimalla Oilersin kausikortti! 129 € maksavan kausikortin myy Tiketti.fi!Tilastot
EräViikingit

8 - 7 VL

4 - 31 - 12 - 30 - 01 - 0