18
SYY
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - FBC Turku  7 - 5

Tapiolan Urheiluhalli

​Oilers nappasi täydet pisteet kotiavauksestaan!

Karmean alun jälkeen Oilers nousi hienolla tavalla takaa ohitse 7-5 voittoon FBC Turusta.


Oilers vs. FBC Turku (0-3,2-2,5-0)
Maalikooste:
Ruutu


Ottelun avausmaali nähtiin yhdeksännellä peliminuutilla, kun turkulaisten puolustusalueen sisäänlyönnistä lähteneen komean syöttörallin päätteeksi Pyry Kauppinen iski FBC:n avausmaalin Antti Hopeanaulan syötöstä. Oilersia koeteltiin neljää minuuttia myöhemmin, kun Miko Summanen joutui lusimaan kahden minuutin rangaistusta estämisestä, ja FBC tuplasi johtonsa 21 sekunnin ylivoimapelin jälkeen, kun Kauppinen iski illan toisen osumansa Oilers-maalin takanurkkaan.

Oilersin synkkä avauserä koki aallonpohjansa kolmea minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa, kun Pyry Kauppisen läpisyöttö tavoitti Aaro Ollikaisen, joka latoi taululle turkulaisten kolmannen kassin. Ollikaisen osuma jäi samalla avauserän viimeiseksi tilastomerkinnäksi, joten erätauolle suunnattiin FBC:n 3-0 johtoasemassa.

Ottelun toisen erän alussa Oilers onnistui iskemään ottelun ensimmäisen osumansa, kun erän ensimmäisellä peliminuutilla Aaro Astala leipaisi Justus Kainulaisen vedosta maalin eteen kimmonneen irtokuulan turkulaisten maaliin. Paria minuuttia myöhemmin sama duo toimitti jälleen, kun tällä kertaa Justus Kainulainen heilutti maaliverkkoja Astalan syötöstä.

Erän puolivälissä Oilers joutui jälleen alivoimalle, kun Astalalle tuomittiin kahden minuutin kakku väärästä etäisyydestä. Seuranneella alivoimalla Oilersille sattui ikävä puolustusalueen huolimattomuusvirhe, josta FBC rankaisi Aaro Ollikaisen iskiessä illan toisen täysosumansa. Erä päätettiin lopulta Oilersin kolmen maalin tappioasemassa, kun Antti Hopeanaula naulasi turkulaisten viidennen maalin erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla.

Kolmannen erän alussa turkulaisten tehopisteistä päävastuussa ollut Pyry Kauppinen juoksi vetonsa jälkeen kohti Oilers-maalia, ja lopputuloksena oli kolmen miehen yhteentörmäys Kauppisen, Marko Juseliuksen ja Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen kolaroidessa. Tilanteesta tuomittiin Kauppiselle 2+2 minuutin rangaistus piittaamattomasta fyysisestä pelaamisesta, ja Oilers pääsi pyörittämään ensimmäistä kertaa ylivoimaa.

Oilersin ylivoima haki muotoaan, mutta lopulta ensimmäisen kaksiminuuttisen aikana Justus Kainulainen ampui Oilersin kolmannen maalin ohi FBC-vahti Jens Beijarin. Minuuttia myöhemmin alkoi Matias Veikkola-show, kun Oilers-puolustaja iski ensin kavennusosuman, sitten tasoitusmaalin ja lopulta puhtaalla hattutempullaan Oilersin 6–5 johtomaalin.

Oilers tuplasi johtonsa erän puolivälissä, kun Marko Juselius laukoi Oilers-uransa ensimmäisen liigamaalin Heikki Iiskolan syötöstä. Vaikeuksien kautta saavutetusta johtoasemasta pidettiin lopulta tiukasti kiinni, ja numerot 7-5 pysyivät taululla ottelun loppusummerin sointiin saakka.

Maalinteossa kertaalleen onnistunut ja kolme maalia alustanut Aaro Astala puntaroi ottelua ;"Alku oli todella vaisu meiltä. Emme saaneet kimpassa oikein mitään aikaan, vaan sekoiltiin yksilöinä sinne ja tänne. Pakettimme ei ollut kasassa karvaamisessa, avauspelaamisessa tai ylipäätään missään. Oli vähän kuin yhteiset piirrot hukassa."

"Varmaan meillä oli myös pieniä perhosia vatsassa kotiavauksesta, kun pallonpyörittämisemme ei ollut niin rauhallista, kun mitä se parhaimmillaan on. Toisessa erässä pieni ryhtiliike, mutta sen jälkeen yksi typerä jäähy meikäläiseltä. Päätöserään saatiin hyvä lataus päälle, ja tultiin lopulta ohitse. Pelimme olisi pitänyt olla alusta saakka samanlaista kuin viimeisessä erässä, mutta saatiinpahan oppia siitä, että kovaa täytyy painaa töitä. Jokainen joukkue tulee tänne kovalla moraalilla hakemaan meistä päänahkaa."

Astala kommentoi Oilersin vaikeuksia kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa; "Totta kai vaikuttaa, että meillä on paljon uusia kavereita joukkueessa, ja sitä myöten uusia viisikoita. Ei olla saatu ihan liikaa kilometrejä alle kesäkausilta. Uskon että parempaan päin mennään ja myös tuntuu paremmalta, kun saadaan pelejä alle. Itsestä alku ei ole tuntunut niinkään tahmealta, vaan siitä että on pienestä kiinni, että ketsuppipullo olisi aukeamassa. Tuntuu, että meille syntyy jatkuvasti hyviä maalipaikkoja, mutta ihan viimeisiä piirtoja ei olla saatu äijien kanssa osumaan. Sitten kun saadaan, niin alkaa kyllä tulostakin tulemaan."

Oilersilla on viikon päästä edessään kauden pisin vierasmatka, kun Öljy suuntaa Ouluun kohtaamaan OLS:in 24.9. pelattavassa ottelussa. Astala kommentoi tulevaa reissua; ”Se on hieno matka, jota osaa arvostaa, kun se on vain kerran kaudessa. Kyllä poikien kanssa on aina kiva reissata, siinä ei ole mitään valittamista. Yömyöhään tullaan takaisin, mutta sellaista se on välillä. Hieno reissu luvassa, ja itse ainakin tykkään.”

”OLS on aina kotiluolassaan todella taisteleva. Peittävät pelotta vetoja ja takakarvaavat aina täysillä. Sieltä löytyy taitavia yksilöitä, jotka osaavat painaa palloa verkkoon. Kuten kaikkia vastaan, täyden työn saa tehdä, jos mielii pisteitä sieltä hakea.”


Oilersin loppukuun ohjelmassa on kolmen vieraspelin putki OLS:ia, Nokian KrP:ta sekä Classicia vastaan, ja seuraava kotiottelu odottaa lokakuun viidentenä päivänä, kun Oilers kohtaa Tapiolassa paikallisvastustaja EräViikingit!Tilastot

7 - 5

FBC Turku
0 - 32 - 25 - 0

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo