28
MAA
16.00
Miesten F-liigajoukkue, F-Liigan pudotuspelit

Oilers - TPS  2 - 5

Tapiolan Urheiluhalli

VE 5 – TPS vahvempi viidennessä kohtaamisessa – Sarja jatkuu tiistaina Turussa

Selkä seinää vasten ollut TPS onnistui venyttämään välieräsarjaa voittamalla Oilersin vieraissa lukemin 5–2.


Huippuhetket | Tilastot


Ottelun avauserässä teemaksi muodostui varovaisuus ja virheiden välttäminen. Oilers sai erän alkuun loistavan mahdollisuuden, kun vain 25 sekunnin pelin jälkeen TPS:n Janne Hoikkaselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus mailan nostamisesta. Öljyn ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja peli jatkui kiikareilla. Erän toinen tilastomerkintä kirjattiin ajassa 04:04 TPS:n siirryttyä 1–0 johtoon Nikolas Laaksosen maalilla. Loppuerän joukkueet tahkosivat vastakkain tuloksetta, ja näin ensimmäiselle erätauolle siirryttiin TPS:n 1–0 johdossa.

Toinen erä alkoi Öljymiesten kannalta jälleen lupaavasti, sillä Casper Pfitzner onnistui tasoittamaan otteluun reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Tasatilanne ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä TPS:n Waltteri Vesterinen vei vieraat jälleen johtoon jo seuraavassa vaihdossa. Erän puolivälissä Justus Kainulaiselle tuomittiin rangaistus työntämisestä, ja TPS hyödynsi ylivoimansa iskemällä 3–1 johtomaalin. Kakkoserässä ei enää ei nähty lisäosumia, joten kolmanteen lähdettiin TPS:in kahden maalin johdossa.

Oilersin kannalta haastava ottelu vaikeutui entisestään kolmannen erän alkuun kun TPS:n Juuso Alin vei Palloseuran kolmen maalin johtoon, ja neljää minuuttia myöhemmin Nikolas Laaksonen iski toisen osumansa. Oilers jahtasi vimmatusti osumia päästäkseen peliin mukaan, mutta onnistui maalinteossa vain kerran takaa-ajonsa aikana Heikki Iiskolan ylivoimamaalin myötä. Näin ennakolta sarjan vaikein peli muodostui sarjan vaikeimmaksi, ja TPS kavensi otteluvoitot 3-2:een.

Oilersin kavennusmaalista vastannut Heikki Iiskola ei luonnollisestikaan ollut tyytyväinen otteluun; ”Kliseisesti voisi sanoa että TPS halusi voittaa enemmän emmekä olleet valmiita siihen. Tänään turkulaisten puolustus oli todella hyvää, ja meillä oli vaikeuksia murtautua maalintekopaikkoihin, eikä viimeistelykään onnistunut. Tiistaina ollaan valmiita heti alusta ja omaa peliä pelaamalla mennään finaaliin!”

Myöskään Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen ei pitänyt iltapuhdetta onnistuneena; ”Ensimmäinen ottelupallo jäi piippuun. Emme malttaneet elää hetkessä ja nauttia hienosta mahdollisuudesta. Pelaaminen oli kärsimätöntä ja yritimme oikoa niin hyökkäys- kuin puolustuspelissäkin. Pallollista pelaamista leimasi verkkainen tempo, kärsimättömyys ja vaikeat ratkaisut.”

”Päästimme turkulaispuolustuksen varsin helpolla, mistä kertovat myös harvat laatupaikat ja yksi tehty maali viidellä viittä vastaan. Puolustimme löperösti ja ilman Kaltiaisen huipputorjuntoja lukemat olisivat voineet olla vielä huomattavasti tylymmät. Emme voi muuttaa mennyttä ja nyt on tärkeää ottaa positiiviset asiat mukaan kääntämällä katseet kohti tiistain matsia.”

”Erinomaisen maalivahtipelin lisäksi näen Pfitznerin kentän onnistuneen hyvin ottelun läpiviennissä ja maalipaikkojen tuottamisessa. Heikki Iiskolan meno näytti raikkaalta ja lupaa hyvää tulevaan. Olemme nöyriä ja otamme tästä opiksi. Virheitä saa tehdä, mutta pyritään siihen, ettei toisteta samoja virheitä illasta toiseen. Eteenpäin.”

Oilers kohtaa TPS:n seuraavan kerran huomenna tiistaina kello 18.30 alkavassa ottelussa. Turussa pelattavan välieräsarjan kuudennen kamppailun näyttää Ruutu.Tilastot

2 - 5

TPS
0 - 11 - 21 - 2

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista