6
MAA
18.00
Miesten F-liigajoukkue, F-Liigan pudotuspelit

Westend Indians - Oilers   4 - 6

Otahalli

PVE 2 – Oilers nousi vaikeuksien kautta voittoon Otahallilla!

Oilers otti toisen kiinnityksen voittamalla Indiansin vieraskaukalossa lukemin 6–4.


Huippuhetket - Tilastot


Puolivälieräsarjan toinen kohtaaminen tarjosi jälleen kerran todella jännittävän ja tasaisen salibandyottelun, jonka ratkaisua sai jännittää aina pelin loppuhetkille saakka. Sarja-avauksesta poiketen tällä kertaa Indians otti ottelun hallinnan käsiinsä, ja hallitsi ottelun kulkua ensimmäisen puoliskon ajan.

Ottelun avauserässä tahtipuikon otti käsiinsä Indians neljännellä peliminuutilla. Oilersin vapaalyönti kilpistyi muuriin, ja seuranneesta vastahyökkäyksestä kotijoukkueen Perttu Puska iski ottelun avausmaalin. Viittä minuuttia myöhemmin Indians iski jo toistamiseen Valtteri Kainulaisen maalin myötä. Oilers onnistui kuitenkin kaventamaan ylivoimalla Justus Kainulaisen illan ensimmäisen maalin myötä. Indians vei kuitenkin erän nimiinsä lukemin 3–1 Aaro Astalan maalilla.

Indians onnistui nousemaan jo 4-1 johtoasemaan ennen ottelun puoliväliä, mutta Oilers antoi itselleen mahdollisuuden palata peliin mukaan kaventamalla jälleen ylivoimalla. Tällä kertaa Santeri Lindfors ryntäsi Matias Veikkolan vedosta kimmonneeseen palloon, ja lapioimalla kuulan uuniin Oilers oli enää kaksi maalia perässä toiselle erätauolle mentäessä.

Kolmannessa erässä Oilers onnistui saamaan ottelua hallintaansa, ja vastavuoroisesti Indians alkoi vetäytyä puolustusasemiin. Kolmannen erän puolivälissä Oilersille tarjottiin jälleen ylivoimaa, ja Justus Kainulainen hyödynsi ylivoiman iskemällä 4–3 kavennuksen. Neljää minuuttia myöhemmin nähtiin Oilersin illan ensimmäinen tasaviisikoin isketty osuma, kun Justus Kainulainen toi Oilersin tasoihin rivakalla rannelaukauksellaan. Neljää minuuttia myöhemmin Oilers meni ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa vain puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, ja jälleen kerran asialla oli Justus Kainulainen.

Indians jahtasi vielä tasoitusta, mutta ottelu sai viimeisen sinettinsä Markus Markkolan osuttua tyhjiin kahdeksan sekuntia ennen loppua. Näin Oilers onnistui kääntämään 1–4-tappioaseman 6–4 voitoksi, ja nappasi samalla toisen kiinnityksen sarjan toisesta ottelusta.

Maalin ja kaksi syöttöpistettä nakutellut Markus Markkola kommentoi haastavaa alkua; ”Mentiin ehkä liikaa vastustajan tempoon mukaan, ja Indians oli myös alussa tehokas. Onnistuimme kuitenkin joukkueena käsittelemään tilanteen, toteamaan ettei me näin huonoja olla ja lähdettiin aktivoimaan peliä. Peli oli vaikea, mutta nousu takaa-ajoasemasta osoitti joukkueemme luonnetta.”

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi ottelua; ”Tulimme peliin liian löperösti. En tiedä, tekikö sarjan avausottelun voittaminen meidän ryhmämme liian rennoksi ja tyytyväiseksi, mutta Indians otti väkevän komennon eilisessä ottelussa. Erikoistilannepelaamisemme piti meidät kuitenkin pelissä mukana.”

”Eilisessä pelissä oli samoja elementtejä kuin sarja-avauksessa, mutta roolien vaihtuessa päittäin. Näytimme isoa henkistä lujuutta nousemalla sillasta rinnalle ja ohi. Hieno näyte työmoraalista ja yhteistyöstä. Vielä on paljon varaa parantaa, mutta eilistä ei pidä jäädä liikaa märehtimään.”

Puolivälieräsarjan kolmas ottelu pelataan maanantaina klo 18.30 alkaen Tapiolan Urheiluhallilla. Kuten kaikki pudotuspelien ottelut, myös maanantain mittelön näyttää Ruutu.Tilastot
Westend Indians

4 - 6

3 - 11 - 10 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista