14
LOK
18.30
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - Westend Indians  10 - 1

Tapiolan Urheiluhalli

​Oilers tyrmäsi Indiansin Espoon Derbyssä!

Tasainen ottelu repesi viimeisessä erässä, kun Oilers iski seitsemän maalia taululle


Oilers vs. Indians 10-1 (2-0, 1-0, 7-1)
Tilastot: F-liiga
Maalikooste: Ruutu


Oilersin ja Indiansin kauden ensimmäinen kohtaaminen alkoi tunnustelevin merkein, ja molemmat joukkueet pyrkivät lähtemään peliin pallonhallinnan kautta. Alkuminuuteilla vaarallisia tekopaikkoja ei nähty kummankaan joukkueen toimesta.

Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 7.12, kun Oilers käynnisti kontrolloidun hyökkäyksen oikean laidan kautta. Heikki Iiskola avasi Aaro Astalalle, joka jatkoi kulmassa olleelle Justus Kainulaiselle. Kainulainen antoi loistavan syötön takatolpalle rynnänneelle Antti Suomelalle, joka iski Oilersin ensimmäisen maalin.

Viittä minuuttia myöhemmin Oilers tuplasi johtonsa, kun Oilers-vahti Joonas Kaltiainen poimi päätyyn kimmonneen pallon. Kaltiainen heitti loistavan läpisyötön Indians-päätyä kohti juosseelle Markus Markkolalle, joka iski läpiajosta tyylikkäästi Oilersin toisen maalin ohi Indians-vahti Mikko Kirvesniemen.

Markkolan maali jäi avauserän viimeiseksi, joten toiseen erään lähdettiin Oilersin 2-0 johtoasemasta. Toisen erän ensimmäistä osumaa ei tarvinnut kauaa odottaa, sillä Oilers iski illan kolmannen osumansa erän toisella peliminuutilla. Tuure Ailio syötti vasenta laitaa pitkin Tuomas Iiskolalle, joka teki itselleen tilaa harhautuksella. Vapaaksi jäänyt Iiskola ampui laidan vierestä painavan laukauksen Indiansin verkkoon, ja kasvatti Oilersin johdon kolmeen.

Oilers sai mahdollisuuden kasvattaa johtoaan ylivoimalla viittä minuuttia myöhemmin, kun Christian Remes sai kahden minuutin rangaistuksen varomattomasta fyysisestä pelaamisesta. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut osumia, ja Remeksen jäähy jäi samalla toisen erän viimeiseksi tilastomerkinnäksi.

Kolmannessa erässä Oilersilla oli myötätuulta neljännessä osumassaan. Santeri Lindforsin syöttö maalin eteen osui Indians-vahti Kirvesniemeen, joka ei saanut hidasta palloa haltuunsa Kristian Lammisen ollessa kärkyllä. Lamminen onnistui nappaamaan pallon haltuunsa ja ampumaan läheltä Oilersin neljännen maalin.

Kahta minuuttia myöhemmin Oilers onnistui käynnistämään hyökkäyksen omasta päästä siirretyn rangaistuksen aikana, jolloin Justus Kainulainen onnistui syöttämään Aaro Astalalle kahdella yhtä vastaan hyökätessä. Astala ampui suoraan syötöstä Oilersin viidennen osuman. Tasan päätöserän puolivälissä Heikki Iiskola onnistui riistämään pallon Indiansin alimmalta pelaajalta, ja ryntäämään hyökkäykseen. Iiskola pääsi ampumaan vapaasti, ja viemään Oilersin kuuden maalin karkumatkalle. Kahta minuuttia myöhemmin nuorempi Iiskola oli jälleen valokeilassa, kun mies iski rangaistuslaukauksesta Oilersin seitsemännen kaapin.

H. Iiskolan toisen maalin jälkeen Indians vaihtoi maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, ja lähti hakemaan maaleja riskillä. Riski tuotti hedelmää yhden osuman verran, kun Joonatan Lindholm ohjasi maalin edestä Rasmus Pasasen matalan laukauksen sisään. Minuuttia myöhemmin oli kuitenkin Oilersin vuoro juhlia, kun Elias Pekari iski vastahyökkäyksestä tyhjiin Heikki Iiskolan syötöstä kauden ensimmäisen osumansa.

Kolmea minuuttia ennen loppua vielä viime kaudella Oilersia edustanut Indians-puolustaja Jani Rauhala sai 2+2 minuutin rangaistuksen varomattomasta fyysisestä pelaamisesta, ja Oilers pääsi jälleen ylivoimalle. Tällä kertaa ylivoima tuotti tulosta, kun Markus Markkola iski illan toisensa tyhjiin. Ylivoima toimi myös maalivahtia vastaan, kun Antti Suomela iski illan toisensa takatolpalta Heikki Iiskolan syötöstä.

Summerin soidessa taululla komeilivat tylyt 10–1 lukemat, ja Oilers nousi neljännellä perättäisellä voitollaan takaisin sarjakärkeen.

Oilersin kolmannesta maalista vastannut hyökkääjä Tuomas Iiskola kommentoi ottelua; ”Aika rutiinisuoritus meiltä. Pystyttiin pitämään Indians laidoilla ja tehtiin hyvin omista paikoista. Yleensä lähdetään otteluihin oman pään kautta niin ettei kauheasti omissa soi. Maaleja osataan kyllä tehdä, eikä siinä ole ollut ongelmia. Aina kivempi voittaa derby isoin numeroin.”

Vanhemmalla Iiskolalla on ollut loukkaantumishuolia kauden alussa, ja hyökkääjä on pääsemässä takaisin täyteen pelikuntoon. Ottelun toisessa erässä Iiskola pääsi iskemään kauden ensimmäisen maalinsa; ”Pikkuhiljaa saa itseään parempaan kuntoon, kiva kun pääsi pelaamaan enemmän ja sai yhden maalinkin tuohon. Varmasti ruokkii tulevaan.”

Oilers otti Indiansista neljännen perättäisen voittonsa, ja samalla jatkoi kotivoittojensa täysien pisteiden sarjaa. Iiskola kommentoi Oilersin vahvaa kotivirettä; "Olemme saaneet hyvän latauksen joka peliin, ja olemme olleet vahvoja ensimmäisissä erissä ja saatu vietyä vastustajan peli-intoa pois. Ei ole ollut samanlaista kuin viime kaudella kuin sattui otteluiden toisissa erissä notkahduksia. Nyt olemme pystyneet pitämään toisetkin erät hyvinä, ja se on ollut aika tuotteliasta.”

Oilersilla on edessään viikon tauko ennen seuraavaa ottelua, tasan viikon päästä perjantaina lokakuun 21. päivä edessä on seuraava kotiottelu, kun Happee saapuu vieraaksi. Iiskola kommentoi ensi viikon ottelua;

”Mennään todennäköisesti aika paljon päästä päähän, ja uskon että syntyy paljon kääntötilanteita molemmille. Meidän täytyy olla niissä fiksuja, kääntää nopeasti ja reagoida vikkelästi, jos menetämme pallon hyökkäysalueella.”

Liput ensi perjantaiseen Oilers vs. Happee-otteluun myy Tiketti!



Tilastot

10 - 1

Westend Indians
2 - 01 - 07 - 1

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo