19
SYY
17.00
MIEHET EDUSTUSJOUKKUE, F-liigan runkosarja

TPS - Oilers   4 - 11

Kupittaan palloiluhalli

Oilers voitti sarja-avauksessaan TPS:n tylysti lukemin 11-4!

Öljymiesten tehokkuus hyökkäyspäässä ei jättänyt turkulaisille mahdollisuuksia juhlaottelussa


Ottelukooste
Kuvakooste
Tilastot


F-liigakauden 2021–2022 avausottelu alkoi tyylikkäissä merkeissä TPS:n juhliessa satavuotiasta historiaansa. Isäntien juhlat jatkuivat myös avausmaalin merkeissä, kun TPS siirtyi 1-0 johtoon ottelun kahdeksannella peliminuutilla. Kauaa ei juhlat kuitenkaan kestäneet, sillä paria minuuttia myöhemmin Elias Pekari onnistui peittämään Jere Niemelän laukauksen. Pekari nappasi irtopallon, ryntäsi yksin läpi ja ampui Oilersin tasoihin. Vain minuuttia myöhemmin Kristian Lammisen laukaus kohti TPS-maalia putosi kuin tarjottimelle maalilla olleelle Santeri Lindforsille, joka vei Oilersin ensimmäistä kertaa johtoon. TPS nousi tasoihin ajassa 15:23, mutta erä paketoitiin Oilersin 3–2 johtoasemassa Rasmus Kainulaisen osuttua.

Ottelun toisen erän alkuun TPS:lle tarjoutui tilaisuus ylivoimalle Markus Markkolan rangaistuksen myötä, mutta erässä ensimmäisenä maaliverkkoja heilutti väkevän viime kauden pelannut Tuomas Iiskola. Erän puolivälissä isäntien Aleksi Ahokas toi TPS:n jälleen maalin päähän, mutta vain minuuttia myöhemmin Rasmus Kainulainen viimeisteli illan toisensa tuikkaamalla irtopallon TPS:n rysään. Jo seuraavassa vaihdossa Kristian Lamminen onnistui yllättämään TPS-maalilla pelanneen Oskari Fäldenin kaukolaukauksellaan. Lisää kylmää vettä turkulaisten niskaan kaatui erän viimeisellä minuutilla, kun Santeri Lindfors onnistui riistämään pallon. Lindfors onnistui syöttämään pallon aropupun lailla hyökkäykseen liittyneelle Tuomas Iiskolalle, joka sinetöi erätaukolukemiksi Oilersin 7–3 johdon.

Kolmannessa erässä verkko soi jo puolen minuutin kohdalla, kun Justus Kainulainen onnistui maalinteossa Markus Markkolan syötöstä. Neljää minuuttia myöhemmin syntynyt TPS:n 4–8 kavennusosuma antoi orastavaa toivonkipinää isännille, mutta Rasmus Kainulaisen illan kolmas maali siivitti espoolaiset jälleen turvalliseen viiden maalin johtoasemaan. Erän puolivälin kohdalla Markus Markkola pääsi ampumaan kauden ensimmäisen rysänsä Justus Kainulaisen syötöstä, ja mahdollisuus lisäosumiin syntyi TPS:n Janne Nurmisen kahden minuutin rangaistuksen myötä. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, mutta neljää minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä oli jälleen Justus Kainulaisen vuoro tuulettaa maalin merkiksi. Illan toinen mahdollisuus ylivoimalla tarjoutui ottelun loppuminuuteilla Jaakko Hautamäen saatua jäähyn korkeasta mailasta, mutta tämäkään erikoistilanne ei tuottanut maalia.

Summerin soidessa taululle jäivät lukemat 11-4, joiden myötä Oilers nappasi arvokkaat kolme pistettä sarja-avauksesta.

Oilersin avausmaalista vastannut Elias Pekari summasi ottelua; ”Heikomman alun jälkeen saimme parannettua tekemistämme ja se näkyikin sitten taululla. Tämäniltaista tehokkuuttamme selittää se, ettemme passanneet palloa turhaan kaverilta kaverille, vaan maalipaikan tullen teimme laadukkaita ratkaisuja. Itse koin päässeeni hyvin peliin mukaan, ja pelini oli tänään hyvällä tasolla. Tästä on hyvä jatkaa perjantaihin, ja on siistiä päästä pelaamaan kauden ensimmäinen kotiottelu Classicia vastaan!”

Hattutempun nakutellut Rasmus Kainulainen kommentoi mittelöä; ”En tiedä johtuiko alun tahmeutemme yleisön edessä pelaamisesta, mutta oli kyllä siistiä, kun oli yleisöä! Toisessa erässä saatiin vähän revittyä eroa TPS:ään ja loppuhan tanssittiin hienosti. Meidän kentältä loistava startti, ja tästä saamarin hyvillä mielin perjantaina Classicin kimppuun himassa!”

Oilersin seuraava ottelu on perjantaina 24.9. pelattava kotiavaus viime kevään finaalivastustaja Classicia vastaan! Viime kevään finalistien kohtaamiseen liput ja kausikortit myy tuttuun tapaan Tiketti.fi.

Nappaa liput kotiavaukseen tästä!



Tilastot
TPS

4 - 11

2 - 31 - 41 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo