P13 NG Blackin kova kevät
P13 NG Black (2011)Julkaistu: 19.03.2024 10.00

P13 NG Blackin kova kevät

Oilers P13 NG Black aloitti vuoden 2024 Storvreta Cupista, jonka jälkeen vuorossa oli Maajoukkuetien Winter Cup Eerikkilässä. Sarjapelit ovat sujuneet sen verran hyvin, että paikka aluelopputurnaukseen sekä P13- että P14-sarjoissa on jo varmistunut.

Heti vuodenvaihteen jälkeen matkasimme kahdella peliryhmällä Uppsalan Storvreta Cupiin P14-sarjaan. Kaikki kolme maalivahtiamme pääsivät turnauksessa tositoimiin ja saivat huippupelejä vuotta vanhempia ruotsalaisia vastaan. Ja olipa yhden vastustajajoukkueen pääkäskijänä muuan Hannes Öhman, joten maalintekoa oli varmasti länsinaapurin leirissä opeteltu.

– Storvreta oli yksi parhaista turnauksista, joissa olen ollut. Haastetta löytyi, Koda Kellokoski sanoo.

– Ja oli makeet fiilikset päästä edustamaan joukkuetta! Matias Evakoski komppaa.

Ruotsista kotiuduttuamme olikin parin sarjapelin jälkeen jo vuorossa Winter Cup Eerikkilän urheiluopistolla tammikuun lopussa. Selvitimme tien aina finaaliin saakka, missä kuitenkin Pohjois-Suomi United veti pidemmän korren. Maaliskuussa leireilimme Eerikkilässä uudestaan ja pelasimme kaksi erittäin onnistunutta ottelua Classicia vastaan, ja tulevana viikonloppuna vuorossa on P14-ikäluokan ylialueellinen turnaus. Urheiluopisto tulee siis pojille tutuksi.

– Eerikkilässä on ollut tosi mukavaa ja pelit ovat menneet hyvin, Oliver Varis toteaa.

– Välillä on ollut vaikeampiakin pelejä, mutta niistä yleensä oppii eniten, Koda pohtii.

Oliver Varis valppaana maalillaan. (Kuva: Henri Nordstrand / Storvreta Cup)

Veskareiden kesken vallitsee erinomainen yhteishenki, ja he kannustavat sekä kirittävät toinen toisiaan. Sen ovat huomanneet myös maalivahtivalmentajanamme tällä kaudella toimiva Ville Jokinen ja kummipelaajamme, liigavahti Markus Laakso. Heiltä pojat ovat saaneet arvokasta oppia pelaamiseen.

– Hyviä vinkkejä on tullut esim. liikkumisesta, vastaan tulemisesta ja ihan perustorjunnoista, Koda kertoo.

– Mulle on annettu palautetta myös käsien liikkeestä, Olli puolestaan lisää.

Koda on torjunut tähän mennessä 13/14 rangaistuslaukausta, mikä on ällistyttävä saldo. Made puolestaan on pelannut jo neljä nollapeliä tällä kaudella, mikä sekin lienee lajissamme harvinaista. Ollikin on nollannut vastustajan kahdesti, joten maalivahtipeli on joukkueessa kovalla tasolla.

– Rankkarin torjuminen on oikeastaan maltista kiinni. Yleensä kannattaa vain odottaa, mitä pelaaja tekee ja sitten tehdä oma liike ja yrittää pysyä mukana, Koda selvittää omaa strategiaansa.

– Nollapelin pelaaminen ei todellakaan ole helppoa! Mutta kunhan vaan keskittyy peliin ja pelaa hyvin, niin kyllä niitä sitten sieltä tulee, Made sanoo.

Koda Kellokoski on ollut herra ja hidalgo rankkareissa. (Kuva: Henri Nordstrand / Storvreta Cup)

Joukkueemme pelaa siis paljon myös vuotta vanhempia vastaan. Maalivahdin näkövinkkelistä pelit ovat monella tapaa erilaisia. Laukaukset lähtevät kovempaa ja maskia on enemmän, Olli miettii:

– P14-pelit ovat paljon vaikeampia, kun vastustajat ovat isompia ja nopeampia. P13-peleissä vastustajat ovat samankokoisia ja suunnilleen yhtä hyviä kuin me, niin se on helpompaa.

Kevät on jo tuloillaan, mutta maalis-toukokuussa P13 NG Black rytkii sarjapelien lisäksi vielä kaksi kertaa Eerikkilässä, kahdessa aluelopputurnauksessa sekä Tallink Floorball Tournamentissa Tallinnassa. Maalivahdeillekin on siis luvassa vielä monta hikistä iltapuhdetta, joten ei muuta kuin kypärät päähän ja pallot kiinni!

Kiitos Kodalle, Madelle ja Ollille haastatteluista!

Välillä maalivahtikin ehtii ottaa rennosti – Matias Evakosken tyylinäyte. (Kuva: Henri Nordstrand / Storvreta Cup)

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo