P13 NG Blackillä onnistunut syksy
P13 NG Black (2011)Julkaistu: 20.12.2023 11.00

P13 NG Blackillä onnistunut syksy

Oilers P13 NG Blackin syyskausi sujui pääosin mainiosti, ja kehitystä tapahtui niin pallollisessa kuin pallottomassakin pelissä. Alkusarjojen hyvät otteet toivat kevääksi paikan sekä P13- että P14-Eliittisarjoihin.

Oilers NG Blackin sarjakausi alkaa olla puolivälissä, ja tähän mennessä olemme pelanneet jo peräti 70 peliä. Mukaan mahtuvat alkusyksyn turnausten ja harjoitusotteluiden lisäksi sekä P13-poikien että P14-poikien alkusarjat ja molempien ikäluokkien ylialueelliset turnaukset Eerikkilässä.

Eniten harjoituksia (harjoitusprosentti 97%!) ja pelejä on tahkonnut Mikke Laiho, joka kertoo olevansa tyytyväinen joukkueen tekemiseen alkusarjapeleissä. Erojakin oman ikäisten ja vuotta vanhempien sarjoista löytyy:

– Mulle jäi hyvä fiilikset syksyn sarjapeleistä. Isoin ero on mun mielestä pelin tempo, Mikke pohtii.

Eerikkilän ylialueellisissa turnauksissa kohtasimme vanhojen tuttujen lisäksi myös uusia vastustajia kuten KeLy ja SB Vaasa, joten pääsimme näin mittaamaan tasoamme myös muun Suomen huippujoukkueita vastaan. P13-turnauksessa onnistuimme valloittamaan ykkössijan tiukkojen vääntöjen jälkeen, ja P14-turnauksessa viikkoa myöhemmin saimme lisää todella kovia pelejä. Visiitit Eerikkilään olivat onnistuneita sekä pelillisesti että joukkuehengen kannalta.

– Eerikkilässä on mennyt hyvin. Hauskinta siellä on tietenkin pelien lisäksi joukkueen kesken saunominen, Mikke kertoo.

Mikke Laiho alkusyksyn Mestareiden Cupissa. (Kuva: Iines Koskinen)

Omassa pelaamisessaan Mikke on tyytyväinen syksyn osalta ennen kaikkea oman pään taisteluun, missä myös muu joukkue on ottanut harppauksia eteenpäin. Ja niinhän se toki on, että ”kehitys loppuu tyytyväisyyteen”, joten komeat 38 maalia 49 otteluun iskenyt pelimies toteaa vaatimattomasti, että henkilökohtainen kehityskohde löytyy viimeistelyn tehokkuudesta.

– Parhaiten mulla on nyt sujunut puolustus, mutta maalintekoa voisin kyllä vielä parantaa.

Seuraavan kerran Mikellä on mahdollisuus iskeä reikäpalloa nuottaan heti vuodenvaihteen jälkeen, kun NG Black suuntaa Uppsalaan legendaariseen Storvreta Cupiin ottamaan mittaa länsinaapureista. Eerikkilään puolestaan pääsemme jälleen tammikuun lopussa, kun luvassa on Winter Cup -turnaus. Näitä ennen kuitenkin rauhoitutaan joulun viettoon ja nautitaan joulupöydän antimista. Laihojenkin kotona kypsynee ainakin tämä klassikko:

– Mun lempijouluruoka on joulukinkku!

Kiitos Mikelle haastattelusta ja hyvää joulua!

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo