P12 Tornados: Pelejä, treenejä ja yhdessä tekemistä
Julkaistu: 01.07.2022 19.00

P12 Tornados: Pelejä, treenejä ja yhdessä tekemistä

Tornados on pelannut ja harjoitellut läpi kevään ja alkukesän ahkerasti ja innokkaasti. Kehitystä on tapahtunut erityisesti pelinymmärtämisessä – jalkojen sekä käsien lisäksi aivosolut ovat saaneet vahvistusta!

Tornadosin kevätkausi sujui mainiosti, ja treeneissä tehdyn laadukkaan työn määrä näkyi otteluissa ajoittain jopa liikuttavan kauniina suorituksina. Helmikuussa lajiharjoittelun teemoja olivat ensimmäinen kosketus ja paikanhaku, maaliskuussa tilan ja vaarallisten alueiden tunnistaminen, huhtikuussa maalineduspelaamisen taidot sekä toukokuussa kuljettaminen ja pelinkäännöt. Fysiikkapuolella treenasimme hermotusta, rytmi- ja tasapainokykyä sekä suunnanmuutostaitoa, ja urheilijaksi kasvamisen osalta otteluihin valmistautumista, joukkuekavereiden kannustusta sekä oman osaamisen arviointia ja tavoitteenasettelua. Maalivahtien teemoina olivat keväällä sijoittuminen, toiminta torjunnan jälkeen, pelin avaaminen ja silmä-käsikoordinaation kehittäminen. Häkkipäät saivatkin oppia huipulta, kun liigajoukkueen ja P22 NG:n veskari Rasmus Hellsten aloitti maalivahtivalmentajanamme.

Iivo, Krisu ja Leo F-liigan kirkkaissa valoissa. Kuva: Juhani Järvenpää

Sarjapelit jatkuivat aina huhtikuiseen aluelopputurnaukseen saakka, missä saavutimme Etelä-Suomen eliittisarjassa pronssia. Toukokuussa oli kauan odotettujen turnausten vuoro, ja saimmekin pelata paitsi Espoossa, niin myös Jyväskylässä ja Tampereella paljon tiukkoja pelejä uusia vastustajia vastaan. Opettelimme pelien lomassa reissussa itsenäisesti ja ryhmässä toimimista, ja pääsimme viettämään joukkueen kanssa tiiviisti yhteistä aikaa muun muassa sisäisen 3vs3-turnauksen, uinnin ja minigolfin parissa. Harjoitusten ja pelien lisäksi Tornadosin kevät sisälsi miesten edustusjoukkueen playoff-pelien seuraamista ja pallopoikavuoroja, juoksukunnon testausta sisällä ja ulkona, videopalavereita, urheilijan ravinto-oppia ja kummipelaaja Matias Veikkolan vierailuja. Toukokuussa käynnistyivät myös ulkotreenit, joissa harjoittelemme läpi kesän yleisurheilua ja jalkapalloa.

Tampereen Koulukadun minigolfradat antautuivat Tornadosin käsittelyssä.

Loppukeväästä ryhmäämme liittyi kaksi uutta pelaajaa: Eme Kirkkonummi Rangersista ja Henkka toisesta Oilersin joukkueesta. Tervetuloa!

Kausi päättyi kesäkuun leiriin Eerikkilän urheiluopistolla maajoukkuetason puitteissa. Pelasimme kolmen päivän aikana neljä erittäin korkeatasoista keskinäistä harjoitusottelua, joiden voitot menivät tiukasti tasan 2–2. Viimeisen ottelun jälkeisen rankkarikisan vei nimiinsä Mikke kuudella identtisellä kihauksella ylähyllylle. Perinteikkään Copa Eerikkilä -jalkapalloturnauksen voitti Manchester Länsi, mutta maalikuninkuuden nappasi Ajax Tapiolan Leo. Leiriolympialaisten kovin joukkue oli lopulta Anton–Henkka–Noa–Rasmus. Leirin parasta antia oli kuitenkin iloinen joukkuehenki ja Tornadosin hitsautuminen entistä paremmin yhteen.

Sisu harhauttaa ja pistää pallon uuniin – love the way you play!

Palkitsimme leirillä myös Tornadosin kauden MVP:n, ja kaudella 2021–2022 kunnian sai Eemeli. Harjoittelija-palkinnon puolestaan ansaitsi ahkeralla ja laadukkaalla treenaamisellaan Urho, joka palkittiin seuran kauden päättäjäisissä toukokuussa.

Valmennus kiittää poikia ja vanhempia kuluneesta kaudesta!

Tornadosin palkitut:

Tsemppari

2019: Miska
2020: ei jaettu
2021: Noa

Harjoittelija

2020: ei jaettu
2021: Krister
2022: Urho

MVP

2020: ei jaettu
2021: Joonas
2022: Eemeli

Tiivis joukkuehenki näkyi myös Jyväskylän-junassa!

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo