Esport Oilersin uusi ASM/Suomi-Sarjan joukkue valmistautuu jo seuraavaan kauteen
Julkaistu: 18.03.2021 00.00

Esport Oilersin uusi ASM/Suomi-Sarjan joukkue valmistautuu jo seuraavaan kauteen

Äärimmäisen erikoisen salibandykauden lähestyy kevättä kohden. Oilersin edustustason A- ja B-joukkueita valmistellaan jo nyt ensi kautta varten.


Oilersin A-nuorten vastuuvalmentaja Aleksi Lammi kommentoi täysin poikkeuksellista kautta; ”Kulunut kausi on ollut koronan aiheuttamien rajoitteiden johdosta luonnollisesti melko rikkonainen. Syyskaudella ehdimme pelata kymmenen ottelua ja toistaiseksi runkosarjan viimeisin peli oli 27.11. kairattu voitto ErViä vastaan.”

”Vaikka pelit ovatkin olleet nyt jo lähemmäs neljä kuukautta tauolla, olemme jatkaneet läpi koko kauden harjoittelua vallitsevien rajoitusten mukaisesti. Joulu-tammikuussa treenasimme pari kuukautta ulkona, helmikuussa päästiin jo kiinni normaaliin joukkueharjoitteluun sisätiloissa ja nyt viimeiset viikot on menty kymmenen hengen pienryhmäharjoittelun muodossa. Olosuhteisiin nähden pojat ovat tehneet hommia todella hyvällä asenteella ja kovalla työmoraalilla. Luonnollisesti kaikki haluaisivat pelata, mutta tähän emme voi ymmärrettävästi tietenkään itse tässä tilanteessa vaikuttaa.”

Kuluvalla kaudella Esport Oilersin edustustason A- ja B-juniorit olivat sulautettu yhdeksi joukkueeksi, joka pelasi sekä A- ja BSM-tasoilla. Tulevalle kaudelle joukkueet eriytetään omiksi joukkueikseen, ja A-juniorit pelaavat seuraavalla kaudella ASM:n lisäksi Suomi-Sarjaa.

Lammi kommentoi seuraavan kauden rakennusprosessia; ”Seuran taustoilla olemme rakentaneet jo pidemmän aikaa ensi kautta. Uuteen akatemiamalliin siirtyminen on herättänyt kiinnostusta ja joukkueen rakentaminen on parhaillaan täydessä vauhdissa. Ainakin tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että uudet tuulet ovat vastanneet kysyntään ja innolla odotetaan mitä ensi kausi tuo tullessaan. Haluamme pitää fokuksen tässä hetkessä ja mennä päivä kerrallaan kauden 20–21 jatkon suhteen, mutta luonnollisesti katseita on pidettävä myös tulevassa.”

A-junioreiden osalta luvassa on uusi aluevaltaus, sillä joukkue osallistuu kaudella 2021–2022 myös Suomi-sarjaan. Tämä näkyy myös joukkueen rakennusvaiheessa, jota Lammi kommentoi.

”Ensi kauden joukkueesta löytyy vielä tilaa muutamille niin juniori- kuin aikuisikäisille pelaajille. Pyrimme löytämään mukaan tavoitteellisia, motivoituneita ja eteenpäin pyrkiviä pelaajia. Suomi-Sarjan myötä pystymme tarjoamaan ensi kaudella hyvän määrän kehittäviä pelejä A-poikien SM-sarjan lisäksi ja olosuhteet Esportilla ovat varmasti maamme kärkiluokkaa. Mikäli toiminta tavoitteellisia ympäristössä laajan ja osaavan valmennuksen alla huippuolosuhteissa kiinnostaa, niin Oilers tarjoaa tähän loistavan vaihtoehdon. Lisätietoja joukkueen toiminnasta saa allekirjoittaneelta.”

Miehet akatemia / P21 NG (2001-2003-syntyneet)

Päävalmentaja: Aleksi Lammi
0405960608 / aleksi.lammi@esport.fi

Valmentaja: Arttu Savolainen
Valmentaja: Tuomas Laakkonen
Valmentaja: Tom Backlund
Fysiikkavalmentaja: Toni Hiekka
Fysioterapeutti: Tuomas Tikkala
Maalivahtivalmentaja: Ville Jokinen