P14 NG Black kohti uutta kautta
P14 NG Black (2011)Julkaistu: 08.08.2024 20.00

P14 NG Black kohti uutta kautta

P14 NG Black alkaa olla valmiina kauteen 2024–2025. Uusi P15 ylialuesarja alkaa jo elokuun lopussa, ja P14 kilpasarjakin pari viikkoa myöhemmin. Kesän harjoituksissa on ollut hyvä syke niin portaissa kuin kaukalossakin.

Keväällä etenimme Etelä-Suomen sarjoissa vuotta vanhempien aluelopputurnauksessa kuuden parhaan joukkoon, ja omanikäisissä saimme pronssia kaulaan. Kauden huipensi toukokuinen Tallink Floorball Tournament, johon lähdimme kahdella peliryhmällä. Huikean tasaisessa 2010-poikien sarjassa kaikki jatkopelimme ratkesivat vasta voittolaukauskilpailussa: Neljännesvälierä ja puolivälierä kääntyivät voitoiksi ja välierä ja pronssiottelu tappioiksi. 2011-sarjassa puolestaan toinen peliryhmämme eteni vakuuttavasti mestariksi päästäen seitsemässä ottelussa vain seitsemän maalia.

– Tallinnassa oli oikein kivaa, vaikka meidän peliryhmä ei lopulta saanutkaan mitalia. Muiden maiden joukkueita vastaan on aina tosi hauskaa pelata, joukkueen taiteilijapersoona Krister Lassander kertoo.

Läpi kesän hyvällä sykkeellä treenannut Krisu vakuuttaa, että on ehtinyt myös lomailla. Huomiseen Mestareiden Cupiin peluri lähtee odottavaisin mielin ja näkee, että Turusta on hyvä aloittaa syksyn pelit.

– Kesä on mennyt itselläni mukavasti ja rauhallisesti. Treenaamista on tullut, muttei kuitenkaan liikaa. Olen ehtinyt myös nauttia kesästä – kuten aina.

– Mestareiden Cup tulee luultavastikin olemaan hyvä aloitus kaudelle, kun saadaan heti kovia pelejä alle, Krisu järkeilee.

Krister Lassander (#36) tuuletteli viime kaudella muun muassa Storvreta Cupissa. (Kuva: Henri Nordstrand)

P14 NG Black osallistuu alkavalla kaudella oman kotoisen P14-kilpasarjan lisäksi myös vuotta vanhempien P15-poikien ylialuesarjaan, jossa kohdataan valtakunnan kärkijoukkueita myös muualta kuin pääkaupunkiseudulta. Etelän lohkossamme on syksyllä Vantaan ja Espoon pelien lisäksi luvassa reissut Turkuun, Lahteen ja Lappeenrantaan. Lisäksi Eerikkilässä järjestetään kauden mittaan muutama turnausviikonloppu, johon vastustajat tulevat vieläkin laajemmalta alueelta. Krisu odottaa jo kohtaamisia innolla.

– Uusi kausi tulee varmasti olemaan kiva, varsinkin kun pelataan eri joukkueita vastaan, esimerkiksi ihan pohjoisestakin tulevia.

Aiempina kausina Krisun selästä on ollut vaikeampi erottaa nimeä ja numeroa, kun lähes alaselkään asti hulmuava tukka on peittänyt ne alleen. Nyt hiusmuoti on kuitenkin lyhentynyt huomattavasti, miksi näin?

– Yksinkertaisesti halusin koittaa jotain muuta hiustyyliä, joten päätin lopulta, että haluan leikata ne uuteen muotoon. Olin kuitenkin jo vuoden ajan vähän miettinyt sitä. Uusi kausi, uusi tyyli ja uudet kikat!

Mestareiden Cupissa 2023 maaliverkko ja Krisun tukka hulmusivat – miten käy tänä vuonna? (Kuva: Iines Koskinen)

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo