Johannes Vähäkangas siirtyy IBF Blue Foxiin
Esport OilersJulkaistu: 25.11.2020 07.19

Johannes Vähäkangas siirtyy IBF Blue Foxiin

Oilersia niin edustuksessa kuin nuorissa edustanut hyökkääjä on purkanut sopimuksensa Öljyn kanssa, ja siirtyy Suomisarjassa pelaavaan IBF Blue Foxiin.


Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen kommentoi siirtoa seuraavasti; “Valitettavasti Johannekselle ei ole löytynyt riittävää pelillistä roolia Oilersin kokoonpanossa, ja tästä syntyi tahtotila saada Johannekselle peliaikaa muualla. Alunperin kaavailtua pelaajakiertoa Oilersin ja toisen joukkueen välillä ei vallitsevan koronatilanteen vuoksi ole voitu toteuttaa, joten ajatus Vähäkankaan siirtymisestä kokonaan kasvoi pelaajan oman kehityksen kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi.”

“Pelaajan oma kehittyminen on luonnollisesti tärkeää, emmekä suinkaan halua olla esteenä jos pelaajalle avautuu mahdollisuus merkittävämpään rooliin toisaalla. Johannes suoriutui meillä loistavana joukkuepelaajana todella esimerkillisesti, eikä miehestä ole kuin hyvää sanottavaa. Näen myös hienona seikkana sujuvan yhteistyömme IBF Blue Foxin kanssa, jonka kautta Johannesta parhaiten palveleva mahdollisuus syntyi todella jouhevasti molempien seurojen toimesta.

Vähäkangas itse kommentoi siirtoaan seuraavasti; “Alkuperäinen ajatus oli että menisin Blue Foxiin hakemaan peliaikaa, ja arki jatkuisi Oilersissa. Koronatilanteen vuoksi joukkueiden välillä sukkulointi ei olisi ollut optimaalinen ratkaisu, mutta näin pystyn siirtymään isompaan rooliin ja saamaan enemmän pelillistä vastuuta, mikä luonnollisesti auttaa omassa kehittymisessäni pelaajana.”

Vähäkangas jatkoi; “Oilersista on jäänyt pelkkiä hyviä muistoja! Oilers on erinomainen paikka kehittyä ja todella kova joukkue. Olen oppinut Espoossa paljon, ja samalla saanut huikeita kokemuksia sekä hyviä muistoja. Siirryn kuitenkin hyvillä fiiliksillä Blue Foxiin. Uskon tuovani sinne paljon enemmän kuin pari vuotta sitten, ja halu onnistua ja voittaa pelejä on todella kova!”

IBF Blue Foxin päävalmentaja Jori Isomäki oli erittäin mielissään saadessaan kovan pelimiehen takaisin kettulaumaan. “Johanneksen saaminen takaisin on todella iso juttu meille, ja miehelle on luvassa merkittävää roolia. Johannes tulee saamaan merkittävästi peliaikaa, ja toivomme tämän auttavan hänen kehitystään. Toivomme että voimme auttaa hänet kehittymään niin, että näemme hänet vielä F-liigakaukaloissa tulevaisuudessa. Iso kiitos Oilersille ja mielestäni seurojemme välille on kehittynyt hieno yhteistyö, ja varmasti myös tulevaisuudessa nähdään Foxin nuoria pelaajia Oilersin paidassa!”

Oilers kiittää Johannesta, ja toivottaa mitä parhainta onnea uusiin haasteisiin Uusikaarlepyyssä!