Oilers kohtaa Nokian KrP:n vieraissa
Esport OilersJulkaistu: 25.10.2020 15.50

Oilers kohtaa Nokian KrP:n vieraissa

Oilers palaa maanantaina pelikentille vierasottelussa Nokian KrP:ta vastaan


Öljymiehet lähtevät jälleen jahtaamaan pisteitä F-liigassa, kun Öljy suuntaa vieraspelimatkalle legendaariseen Raholaan kohtaamaan Nokian KrP:n maanantaina kello 18:30 alkavassa ottelussa.


Näätinäkin tunnettu kotijoukkue on aloittanut kautensa varsin pirteästi, sillä kuuden ottelun jälkeen kasassa on neljä voittoa ja kaksi tappiota ja KrP löytyy sarjataulukosta sijalta viisi 12:lla pisteellään. KrP:n tehokkain ase on perinteisesti ollut tehokas ykkösketju Johansson – Jonaeson – Rantala, jonka jäsenet ovat tälläkin kaudella ”Näätien” ykköstykkejä.

Oilersin todella väkevä alkukausi on komeaa katseltavaa tilastoissa, sillä kuuden ottelun jälkeen kasassa on kuusi voittoa. Yksi voitoista saavutettiin ”vasta” jatkoajalla, ja tästä johtunut yhden pisteen menetys onkin ainoa piste, jonka muut F-liigaseurat ovat tähän mennessä Oilersilta onnistuneet nappaamaan. Öljymiesten säkenöivä alkukausi oikeuttaakin sijalle kaksi sarjakärki Classicin tuntumaan. Tamperelaiset ovat hoitaneet omat ottelunsa puhtaalla pelillä, joten Classicilla on kasassa yksi piste enemmän kuin Oilersilla.

Viimeksi Oilers nähtiin kaukalossa reilut kaksi viikkoa sitten kun Öljymiehet hakivat vakuuttavan vierasvoiton lukemin 9–2 Welhoista Kuopiossa. Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen avasi joukkueen ohjelmaa tauon aikana; ”Ensimmäinen viikko panostettiin fysiikkaharjoitteluun. Alkuviikosta palauduttiin alkukauden peliryppäästä ja loppuviikosta päästiin kehittävään vaiheeseen. Nyt kuluvalla viikolla olemme saaneet ehjän neljän lajitreenin viikon höystettynä kahdella voimaharjoituksella. Olemme siis paiskoneet hommia ja päämääränä on kehittyä niin yksilö-, kuin joukkuetasolla, jotta voimme menestyä yhdessä. Jengissä on erinomainen ilmapiiri ja työteliäs ote arjessa!”

Luukkosella on selvä näkemys huomisesta; ”KrP on mielenkiintoinen ja haastava vastustaja. Raholan teurastamolta ei ole tällä kaudella irronnut vierailijoille pistettäkään. Näädät ovat raadelleet rajusti niin Helsingin kuin Jyväskylänkin sarvipäät. Tulivoimaa riittää kolmeen kenttään, josta omaa kieltään puhuu KrP:n viime ottelu Happeeta vastaan, jossa yhdeksän tehtyä maalia jakautui tasan kolmelle kentälle. Maalivahti Miro Tuomala on onnistunut erinomaisesti KrP:n maalilla ja viime pelissä Happeen Peter Kotilainen, ja kumppanit törmäsivät rajusti Jyväskylästä lähtöisin olevaan jättiläismuuri Tuomalaan.”

Helppoa ottelua ei ole luvassa, ja tämän allekirjoittaa Luukkonen; ”Rahola on yksi sarjan vaikeimmin valloitettavista linnakkeista, eikä sieltä irtoa mitään ilman koko joukkueen onnistumista. Meidän täytyy suitsia Näätien kolmen kentän hyökkäysvoima tiiviillä ja nöyrällä pudotuspelillä.”

Oilers-hyökkääjä Eino Pesu näkee huomisen vastustajan seuraavasti; ”KrP on taitava ja hyvää hyökkäyspeliä toteuttava joukkue. Joka ketjussa on hyviä pelaajia, joten tulivoimaa löytyy. Meidän täytyy pitää omista vahvuuksistamme kiinni eli puolustaa hyvin ja kääntää peliä tehokkaasti. Myös pallokontrolli täytyy pitää meillä aina kun siihen on mahdollisuus.”

Alkukauttaan ja nyt ollutta kahden viikon taukoa peleistä Pesu kommentoi seuraavasti; ”Hyvin on mennyt itselläkin alkukausi vaikkei omista tilastoista sitä vielä näe. Tauon aikana palauduttiin aluksi rankasta pelirupeamasta ja sen jälkeen treenattiin kovaa!”

Nokian KrP vs. Esport Oilers huomenna kello 18:30 Raholan liikuntakeskuksella Tampereella. Osta liput TÄSTÄ. Ottelun näyttää myös Ruutu!