17
HEL
18.30
Miesten F-liigajoukkue, F-Liiga

Westend Indians - Oilers   5 - 11

Otahalli

Oilers hakee Otahallilta täydet pisteet jykevällä 11–5 voitolla!

Kauden molemmat Espoon Derbyt päättyivät Oilersin kolmen pisteen voittoihin.


Voitolla Oilersin sijoitukseksi vahvistui vähintään runkosarjan kolmas sija KrP:n hävitessä SPV:lle samalla kierroksella. Toinen sija on edelleen Oilersin omissa käsissä, sillä Öljymiehillä on kasassa 60 sarjapistettä ja perässä tulevalla TPS:llä 56. Turkulaisilla on jäljellä kaksi ottelua Tiikereitä ja OLS:ia vastaan, ja Oilersin viimeinen runkosarjapeli pelataan Happeeta vastaan Jyväskylässä.

Eilinen Espoon Derby alkoi väkevästi Oilersin osalta, sillä Öljymiehet löivät maaleja taululle yhden toisensa perään johtaen lopulta lukemin 4–0 avauserän viimeisen minuutin alkaessa. Indiansin onnistuessa kaventamaan kertaalleen ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjoukkueen 4-1 johtoasemassa.

Päävalmentaja Luukkonen kommentoi avausperiodia; ”Onnistuimme valmistautumisessa ja otimme ohjat ottelusta ensimmäisestä vaihdosta alkaen. Loimme lukuisia maalipaikkoja ja Kaltiainen torjui varmasti kotijoukkueen harppuunat. Huikean ensimmäisen erän loppuun Indians osoitti vaarallisuuttaan iskemällä kavennusosuman ilmoittautuen mukaan matsiin.”

Maalirikkaan ottelun vähämaalinen toinen erä alkoi Indiansin illan toisella osumalla, ja erää tahkottiin pitkään ilman lisäosumia. Oilers onnistui kuitenkin karkaamaan jälleen kolmen maalin johtoasemaan Justus Kainulaisen osumalla, ja mahdollisuus kasvattaa johtoa annettiin, kun Oilersin hyväksi tuomittiin rangaistuslaukaus. Markus Markkola ei onnistunut kuitenkaan ohittamaan Indiansin maalilla debyyttiotteluaan pelannutta Juuso Jokisaloa, ja näin toinen erä piti sisällään ainoastaan kaksi maalia.

Luukkonen jatkoi; ”Toinen erä oli kaksijakoinen. Alkupuolella hukkasimme hieman hyvää otettamme ja annoimme Indiansille turhan helposti avaimet pelivälineen hallintaan. Viisikoiden yhteistyön kautta saimme kuitenkin hankalan jakson selätettyä ja joukkueen positiivinen energia välittyi kaukaloon asti. Erän jälkipuoliskolla saimme taas juonesta kiinni ja pääsimme hyvistä asemista päätöserään.”

Kolmannessa erässä ketsuppipullon korkki pamahti isosti auki, Jasper Juuti iski läpiajosta Oilersin 6-2 johtoon, Heikki Iiskola viimeisteli sadannen liigamaalinsa, Santeri Lindfors ja Justus Kainulainen iskivät illan toiset osumansa ja Markus Markkola vippasi pallon tyhjään Indians-maaliin. Ottelua oli tässä vaiheessa jäljellä reilut kuusi ja puoli minuuttia Oilersin johtaessa peräti 10–2. Indians haki numeroista huolimatta lisäosumia ilman maalivahtia, ja Heimo onnistuikin kaventamaan kolmesti. Illan viimeinen sinetti oli kuitenkin Antti Suomelan ylivoimamaali, jonka myötä Oilers voitti ottelun peräti 11–5.

Luukkonen paketoi kolmannen erän ja ottelun; Viimeisessä erässä olimme kärsivällisiä ja pelasimme kypsästi johtoasemassa. Takamatkalla kotijoukkueen oli nostettava riskitasoa ja kärsivällisyytemme palkittiin erinomaisilla vastahyökkäystilaisuuksilla, joista sitten naulasimmekin eron tavoittamattomaksi. Päätöserän puolivälin jälkeen Indians tarttui viimeiseen oljenkorteen ja veti upean liigadebyytin huhkineen Jokisalon penkille. Ratkaisu johti värikkäisiin ja maalirikkaisiin loppuhetkiin, joiden aikana verkot venyivät vuorotahtiin molemmissa kenttäpäädyissä.”

”Kokonaisuudessaan ottelun läpivienti oli meiltä tasapainoinen ja sisälsi paljon onnistumisia. Erityisesti pudotuspelien alla lämmittää onnistumiset leveällä rintamalla. Derbyhuumassa kaikki viisikot pääsivät hyvin kiinni omaan peliinsä ja saivat onnistumisia myös maalien muodossa. Eteenpäin kohti runkosarjan päätöskierrosta ja Jyväskylän värikästä Hirviteatteria.”

Oilers-kapteeni Jesperi Lindfors summasi ottelua; ”Meillä oli hyvä startti ja saimme onnistumisia ottelun alkuun. Sitä kautta otimme ohjat käsiimme eikä päästetty Indiansia mukaan ensimmäiseen erään.”

”Hyökkäyspelissä luotiin hyviä maalintekotilanteita, joista 11 tehtyä maalia kertovatkin. Oli vielä hieman varaa tuhlailla paikkojakin. Viisikkopuolustusta ja peittopelaamista täytyy vielä kevättä varten parantaa. Ainahan sitä omaa ja joukkueen peliä pystyy parantamaan pienillä jutuilla. Ei meidän pelimme valmista ole, mutta hyvällä tiellä ollaan.”

Ottelun parhaimmistoa ollut Santeri Lindfors allekirjoitti veljensä näkemykset ”Hyvän startin kautta päästiin karkumatkalle. Indians ei oikein keksinyt niksejä meidän puolustuspelimme murtamiseen ja kun iskimme hyvällä prosentilla omista paikoistamme niin eroa alkoi tulemaan. Lopussa Heimo alkoi pelaamaan riskialttiimmin ja me pääsimme laittamaan limppua uuniin vastahyökkäysten kautta auenneista paikoista.”

”5 vs. 5-puolustuspelimme on ihan hyvällä tasolla ja siinä ei eilen suurempaa hätää ollut. Mutta kevään lähestyessä meidän tulee kehittää pari niksiä 5 vs. 6-pelaamiseen niin hyvä tulee. Kun kaikki pelaavat logolle niin puolustuskin varmaan paranee ja hyvää se on ollutkin valtaosan kaudesta.”

Lindfors kommentoi Oilersin pelin tasoa kohti kevättä; ”Ihan hyvällä mallilla ollaan! Kevät tulee ja pidot paranevat ja näin käy varmasti meidän pelillemmekin. Otetaan vielä tarvittavat askeleet pudotuspeleissä, niin Espoossa tulee pitkä kevät!”

Oilersin runkosarjan viimeinen ottelu pelataan viikon päästä lauantaina 27.2. Tuolloin Öljymiehet suuntaavat Jyväskylän legendaariseen Hirviteatteriin kohtaamaan kovassa liidossa olevan Happeen. Kello 17.00 alkavan ottelun näyttää Ruutu.