Oilers-junioreiden lokakuun katsaus
Julkaistu: 08.11.2022 09.36

Oilers-junioreiden lokakuun katsaus

Kauden toinen pelikuukausi piti sisällään runsaasti otteluita


P22 NG / Miehet Akatemia

P22 NG

Marraskuun lähestyessä Oilersin P22:lla on allaan yhdeksän pelattua ylemmän alkusarjan ottelua. Alkukausi ei ole ollut Oilersin kannalta suotuisa, sillä P22-joukkue on ylemmän alkusarjan lohkossa kuudentena. Yhdeksästä ottelusta P22:lla on taskussaan yksi kolmen pisteen voitto sekä kaksi yhden pisteen voittoa. Jatkoille venyneistä otteluista Oilers on hävinnyt kaksi, ja varsinaisella peliajalla on tullut neljä tappiota. Tällä hetkellä P22:lla on pisteitä kasassa yhtä paljon kuin pelattuja otteluita, eli yhdeksän kappaletta.

P22 NG:n päävalmentaja Arttu Savolainen kommentoi P22:n kuulumisia. "Lokakuun peleissä on saatu parannettua puolustuspeliä ja sitä kautta poistuttu kaukalosta kahdesti voittajana. Tappio peleihin on vielä sattunut alkuihin turhan synkkiä hetkiä ja vastustaja on päästetty karkumatkalle. Näissä peleissä on kuitenkin näytetty sisua ja noustu vielä taistelemaan pisteistä. Syksyn viimeiset pelit siintävät jo edessä ja niihin lähtee taisteleva Öljyryhmä."

Miehet Akatemia

Suomisarjan C-lohkossa SBS Kingsin nimellä pelaava Oilersin akatemiajoukkue on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä. Kuuden pelatun ottelun jälkeen kasassa on kolme varsinaisen peliajan voittoa, ja kolme varsinaisen peliajan tappiota. Akatemian alkukauden ottelut ovat olleet sangen runsasmaalisia, sillä kuudessa kamppailussa on nähty yhteensä 99 maalia.

Akatemian päävalmentaja Tuomas Laakkonen kommentoi Akatemian otteita; "Ailahteleva kuukausi peliesitysten puolesta. Kun katsotaan pelkästään päästettyjen maalien määrää, niin on helppo todeta, että puolustusta pitää parantaa. Myös syksyn pimenevät päivät verottivat pelaajistoa ja jouduttiin pelaamaan vajailla kokoonpanoilla pelejä. Joukkueessa on pysynyt työtätekevä ilme ja tästä hyvä jatkaa kehittymistä eteenpäin!"


P19 NG

P19-ikäluokassa SM-sarja jakaantui tälle kaudella P22-ikäluokan lailla kahteen alkusarjaan. Viime kauden menestyksen ansiosta Oilers P19 NG pelaa tällä kaudella ylemmässä alkusarjassa.

Oilersin P19 NG kävi lävitse vaikean syyskuun, ja lokakuussa tulokset pysyivät murheellisina. Kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Oilersilla on tilillään kahdeksan varsinaisen peliajan tappiota, ja tyhjän pistepussin myötä Oilers on sarjassa viimeisellä sijalla.

P19 NG:n päävalmentaja Markus Rantala summasi joukkueen alkukautta; ”Joukkue keskittyy yksilöiden kehittämiseen ja lisäpelien tarjoamisen rinnakkaisten ikäluokkien pelaajille pelaajapolkujoukkueena. Tätä kautta varmasti saadaan vietyä hommaa eteenpäin ja saadaan ryhmä myös voittojen tielle, kun jaksetaan vaan painaa hommia.”


P17 NG

Lokakuun lähestyessä loppuaan Oilersin P17 NG:lla on vyöllään yhdeksän ottelua, joista joukkue on voittanut kaksi varsinaisella peliajalla ja kertaalleen varsinaisen peliajan jälkeen. P17 on hävinnyt kertaalleen varsinaisen peliajan jälkeen ja viidesti varsinaisella peliajalla.

Yhdeksästä pelatusta ottelusta Oilersilla on saldonaan yhdeksän sarjapistettä, jotka oikeuttavat lohkon kuudennelle sijalle.

P17 NG-joukkueen päävalmentaja Eero Uppala kommentoi joukkueensa otteita; "Lokakuu on koetellut joukkuettamme oikein urakalla, saldona P17-sarjasta yksi kliininen voitto ja kaksi niukkaa viime hetken tappiota. P19-sarjassa olemme saaneet jälleen hyvää oppia ja kokemusta omaa sarjaamme kovemmasta vaatimustasosta ja pelitemmosta. Fiilis joukkueessa on kaiken kaikkiaan hyvä. Kundeista huokuu vahva motivaatio ja sitoutuminen prosessiin."


P16 NG Black / P16 NG White

P16-ikäluokassa Oilersia edustavat P16 NG Black sekä P16 NG White. Black onnistui SM-karsinnoissa saavuttamaan paikan SM-sarjassa, ja SM-sarja alkaa Blackin osalta 5.11. kotiottelulla SaiPaa vastaan. Oilers P16 NG Whiten kohtalona oli päätyä 1. Divisioonaan, jossa pelit alkavat myöskin 5.11.

Ikäluokan molempien peliryhmien päävalmentaja Tomi Vuorenmäki summasi kahteen peliryhmään jakautuneen joukkueensa syyskuuta;

”Tuloksellisesti saavutimme tavoitteemme ja meillä on peliryhmä sekä valtakunnallisessa SM-sarjassa että 1. Divisioonassa. Pelien osalta lokakuussa ei juurikaan tapahtunut, ja toimintamme oli treenipainotteista. Nyt odotamme yksittäisten otteluiden alkamista kovasti.”


P15 NG Black / P15 NG White

Lokakuun ja marraskuun taitteessa P15 NG Black karsii paikasta valtakunnalliseen sarjaan, ja P15 NG White pelaa Etelä-Suomen Kilpasarjassa Etelä-Suomen aluemestaruudesta.

Valtakunnallisten pelien karsintasarjan B-lohkossa pelaava P15 NG Black on pelannut karsintaottelunsa tähän mennessä sangen mallikkaasti, sillä kahdeksan pelatun ottelun jälkeen kasassa on seitsemän varsinaisen peliajan voittoa ja yksi suora tappio.

P15 NG White on viiden joukkueen sarjassaan neljäntenä, kun joukkueet ovat pelanneet neljä ottelua. Sarjan avausottelussa Oilers hävisi kotiottelussaan Tiikereille lukemin 3-6, mutta samana päivänä pelatussa toisessa ottelussa Oilers avasi voittotilinsä voittamalla PSS/ÅIF:in joukkueen lukemin 7-1.

Sarjan toisena turnauspäivänä 15.10. Oilers hävisi runsaslukuisesti Jokelan Kisalle lukemin 7-2, mutta seuranneessa pelissä Westend Indians kaatui numeroin 8-1.

P15 NG:n päävalmentaja Timo Karppanen kommentoi joukkueensa kulunutta kuukautta; ”Lokakuussa treenattiin uusien teemojen parissa, siinä ohessa pelattiin 14 ottelua ja syyslomailtiinkin ruhtinaallisen yhden treenin verran. Vaikka tapahtumia oli paljon, ei joukkueen arjessa ”lyijyä” ollut näkyvissä. Jokainen peluri pisti parastaan jokaisessa tapahtumassa ja kehitystäkin on selkeästi nähtävissä. P15 valtakunnallisessa lohkomme tilanne on erittäin tasainen ja kamppailu pisteistä käy kiivaana jokaisessa ottelussa."

"Edellisessä turnauksessa Campossa selvisimme voittajina niukasti maalin erolla, sekä Blackbirdsia, että Maskua vastaan. P15 Aluekilvassa tilanne on yhtä lailla tasainen, ja lohkon piikkipaikka tuntuu vaihtuvan joka turnauksen jälkeen. P16 valtakunnallinen alkusarja on pelattu ja pääsemme pelaamaan 3x20min yksittäisiä otteluita P16 divarissa yhteisjoukkueena NG07-pelaajien kanssa."



Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo