Syyskuun juniorikatsaus
Julkaistu: 06.10.2022 12.55

Syyskuun juniorikatsaus

Oilersin nuorten joukkueet aloittivat kautensa!


P22 NG / Miehet Akatemia

P22-ikäluokassa SM-sarja jakaantui tälle kaudelle ylempään ja alempaan alkusarjaan. Joukkueet jaettiin sarjoihin viime kauden sarjasijoitusten mukaisesti, ja Oilers päätyi näin ylempään alkusarjaan.

Syyskuussa Oilersin P22-joukkue pelasi viisi ottelua saldonaan yksi voitto rangaistuslaukauskisasta, kaksi tappiota rangaistuslaukauksilla ja jatkoajalla, sekä kaksi tappiota varsinaisella peliajalla. Kahdeksan joukkueen alkusarjassa Oilers on kirjoitushetkellä viidentenä.

P22 NG:n päävalmentaja Arttu Savolainen kommentoi suojattiensa otteita; "Syksyn ensimmäiset pelit ovat menneet hiukan vaihtelevasti. Ollaan pelattu useampi tiukka peli jatkoajalle tai rankkareille asti. Pelien sisällä esitykset ovat olleet hyvin vuoristoratamaisia. Huonot hetket ovat vielä olleet himpun liian pitkiä ja se on maksanut meille pisteitä. Peliä on pystytty kuitenkin kehittämään ja kova luotto on sille, että palaset alkavat loksahtelemaan kohdilleen."

SBS Kingsin nimellä pelaava Miehet Akatemia pelaa tällä kaudella Suomisarjan C-lohkossa. Sarja-avauksessaan Akatemia voitti Grankulla IFK:n Kauniaisissa pelatussa ottelussa lukemin 7-4, ja kotiavauksessaan Akatemia kaatoi S.S Stormin numeroin 8-6. Kahden kierroksen jälkeen Akatemia on sarjataulukossa toisella sijalla Pelicans SB:n pitäessä paalupaikkaa.

Akatemian päävalmentaja Tuomas Laakkonen summasi syyskuun otteita; "Kaikki Suomisarjan aikuispelaajat on nyt syyskuussa saatu kasaan, kun pohjoisen myötätuuli on kuljettanut viimeisetkin vahvistukset Oulusta Espoon nurkille. Kausi ollaan aloitettu kahdella voitolla. Pelillisissä asioissa on vielä luonnollisesti hiomista tässä vaiheessa kautta. Joukkueen positiivinen ja taisteleva asenne on ollut niissä jo kuitenkin timanttisella tasolla."


P19 NG

P19-ikäluokassa SM-sarja jakaantui tälle kaudella P22-ikäluokan lailla kahteen alkusarjaan. Viime kauden menestyksen ansiosta Oilers P19 NG pelaa tällä kaudella ylemmässä alkusarjassa.

Syyskuu on ollut P19 NG:lle todella vaikea, sillä viiden pelatun ottelun jälkeen joukkueen pistesarake näyttää pyöreää nollaa. Avausottelu OLS:ia vastaan päättyi rumin 9-0 lukemin oululaisille, ja toisessa pelissä Classic oli kotonaan vahvempi numeroin 9-5. Kotiavaus SBS Wirmo/Maskua vastaan päättyi vierasjoukkueen hyväksi ikävästi lukemin 10-4. Viime viikolla synkkä saldo sai jatkoa, kun Oilers hävisi Steelersille lukemin 5-6, ja Blackbirdsille lukemin 1-7.

Tällä kaudella vetovastuun P19 NG:sta ottanut Markus Rantala kommentoi joukkueen vaikeaa syyskuuta; "P19-joukkue keskittyy joukkuepelaamisen lisäksi isosti yksilöiden eteenpäin viemiseen ja yhteisen pelitavan kehittymiseen. Toiminta paranee koko ajan, ja henki ja työmoraali pelaajien ja valmennuksen keskuudessa on hyvä."


P17 NG

P17 SM-sarjan B-lohkossa pelaava Oilersin P17 NG vietti todella kiireistä kuukautta, sillä syyskuussa joukkue pelasi kuusi sarjaottelua. Kuukauden pistesaalis jäi kuitenkin laihaksi, sillä Oilers onnistui voittamaan kertaalleen varsinaisella peliajalla ja kerran jatkoajalla. Muut ottelut päättyivät varsinaisen peliajan tappioihin, ja tällä hetkellä Oilers on kahdeksan joukkueen lohkossa viidentenä.

P17 NG-joukkueen päävalmentaja Eero Uppala kommentoi joukkueensa otteita; "Hyvän preseasonin jälkeen olemme päässeet syyskuussa pelaamaan sekä P17-, että P19 SM-sarjoja. P17-sarjassa voitimme alkuun kaksi ensimmäistä ottelua ja vaikka tämän jälkeen pisteitä ei ole tullut, olemme pystyneet haastamaan Suomen kärkiporukoita erinomaisesti."

"Vaikka P19-sarjassa puolestaan vastus ja pelin vaade on ollut vielä toistaiseksi melko kovaa, on tämän sarjan tuomat kokemukset P17-ikäisille pelaajillemme äärimmäisen arvokkaita tulevaisuutta varten. Prosessimme on vielä täysin alkutaipaleellaan, mutta nyt on jo sanottava, että kasassa on poikkeuksellisen yhtenäinen ja sitoutunut Oilers-ryhmä! Tästä on erittäin hyvä jatkaa."


P16 NG White / P16 NG Black

P16-ikäluokassa Oilersin kaksi joukkuetta P16 NG White ja P16 NG Black kamppailevat tällä hetkellä SM-paikoista karsinnoissa. Molemmat joukkueet pelaavat ikäluokan eri lohkoissa, ja lohkot pelaavat alkusarjan jonka perusteella lohkojen joukkueet jaetaan SM-sarjaan sekä Divariin.

P16 A-lohkossa pelaava Oilers P16 NG White on kuuden pelatun ottelun jälkeen viidentenä kuuden joukkueen lohkossa. Joukkue aloitti pelinsä jo elokuun lopussa, ja syyskuun pelien päätyttyä saldona on yksi varsinaisen peliajan voitto ja viisi varsinaisen peliajan tappiota.

P16 NG Black pelaa ikäluokkansa B-lohkossa. Kuuden ottelun jälkeen Oilers on kuuden joukkueen lohkossa toisena saldonaan viisi varsinaisen peliajan voittoa ja yksi tappio.

Ikäluokan molempien peliryhmien päävalmentaja Tomi Vuorenmäki summasi kahteen peliryhmään jakautuneen joukkueensa syyskuuta;

”Joukkueen harjoittelu on lähtenyt kivasti käyntiin. Tällä hetkellä Black-ryhmä tavoittelee SM-sarjapaikkaa, ja White paikkaa Divarissa. Joukkueessa on ollut pelaajakiertoa nuorempien ja vanhempien joukkueiden kanssa. P16-ikäluokan pelaajista muutamat ovat olleet P17-ikäluokan otteluissa mukana, ja P15-joukkueen pelaajia on ollut mukana meidän harjoituksissamme ja otteluissa. Harjoituksissamme painopisteenä on ollut joukkuepelaaminen.Lokakuun tavoitteina on, että Black varmistaa kahdessa viimeisessä turnauksessa SM-sarjapaikan, ja White haastaa erittäin kovan lohkon muut vastustajat tasapäisesti."


P15 NG

Oilersin P15 NG pelaa tällä hetkellä ikäluokkansa alkusarjaa, jonka loppusijoitusten mukaisesti jaetaan SM-sarjaan ja divariin. Neljän pelatun ottelun jälkeen Oilers on lohko B:ssä kolmannella sijalla saldonaan kolme varsinaisen peliajan voittoa ja yksi tappio. Avausturnauksessa Blackbirds/MäNMKY taipui lukemin 8-2, ja SBS Masku 08 lukemin 10-2.

Lokakuun ensimmäisen päivän turnauksen ensimmäisessä pelissä Oilers koki kauden ensimmäisen tappionsa häviämällä EräViikingeille lukemin 3–4, mutta Oilers palasi seuraavassa ottelussaan voittokantaan rökittämällä Nokian KrP:n 08-joukkueen lukemin 8-1.

P15 NG:n päävalmentaja Timo Karppanen kommentoi suojattiensa alkukautta; "Syyskuu on mennyt mukavasti. Vähän on flunssa-aalto häirinnyt treenaamista, mutta pääsääntöisesti aika reippaasti on menty, hikikarpaloita säästämättä. Matsejakin on pelattu, sekä P15-, että P16 valtakunnallista sarjaa ja treenatut teemat on saatu jo kivasti näkymään kaukalossa. Lokakuussa saadaan myös P15 alueellinen kilpasarjakin käyntiin, joten tapahtumia riittää. Molempia P15 sarjoja voi tulla seuraamaan jo tulevana lauantaina 1.10 Esport Areenalle, tervetuloa."


Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo