​Uransa ensimmäisistä MM-kisoista hopeaa torjunut Joonas Kaltianen kääntää katseet jälleen F-liigaan
Julkaistu: 14.12.2021 15.01

​Uransa ensimmäisistä MM-kisoista hopeaa torjunut Joonas Kaltianen kääntää katseet jälleen F-liigaan

Joonas Kaltiaisen saldo kisoissa oli onnistunut, sillä "Kaltsi" torjui Suomen voittoon jokaisessa pelaamassaan ottelussa


Kisoissa Classicia edustava Lassi Toriseva aloitti Suomen maalilla kisojen avausottelussa Tanskaa vastaan, sekä seuraavana päivänä pelatussa Ruotsi-ottelussa. Joonas Kaltiainen sai ensimmäisen MM-pelin vyölleen alkulohkon viimeisessä ottelussa Latviaa vastaan.

Uran ensimmäinen MM-ottelu alkoi haastavasti Latvian mentyä johtoon ensimmäisellä peliminuutilla, mutta pelin edetessä Kaltiainen auttoi kymmenellä torjunnallaan Suomen voittoon lohkovaiheen viimeisestä ottelusta. Vastuu jatkui pudotuspeleissä, kun puolivälieräottelussa Kaltiainen jatkoi maalilla Slovakiaa vastaan. Pelissä Suomen puolustuspelaaminen oli huippuluokkaa, ja Slovakia sai ammuttua kohti Kaltiaisen vartioimaa maalia vain neljästi.

Välieräottelussa Tšekkiä vastaan vastuu jatkui Lassi Torisevan ollessa sivussa, ja Kaltiainen jatkoi Suomen maalilla. Todella jännittävässä kamppailussa Suomen voittomaali syntyi pelin viimeisellä minuutilla, ja Kaltiainen vei Suomen finaaliin kymmenellä torjunnallaan. Kolmessa pelaamassaan ottelussa Kaltiaisen taakse tehtiin vain viisi maalia ”Kaltsin” napatessa 23 torjuntaa torjuntaprosentilla 82,14 %

”Kisoissa tuli huomattua, että ihan hyvin sitä pärjää sielläkin. Ne pelit mitä tuli pelattua eivät olleet sen ihmeellisempiä kuin F-liigan kärkimatsitkaan.”

Finaalissa Lassi Toriseva palasi maalille, ja ottelu päättyi lopulta Ruotsin maailmanmestaruuteen länsinaapurin voitettua finaaliottelun lukemin 6-4. Upea turnaus tuotti lopulta Suomelle hopeamitalit. ”Oli kivaa olla mukana. Hienojen ihmisten kanssa tuli vietettyä hienot kolme viikkoa, vaikka ei tulosta saatukaan. Taas kun tuli hopeaa niin voittamisen nälkä kasvoi entisestään.”

Nyt Joonas Kaltiaisella sekä Oilersilla on edessä paluu F-liigaan, ja pelit jatkuvat Westend Indiansia vastaan tulikuumassa Espoon Derbyssä perjantaina 17.12. joukkueiden iskiessä yhteen Espoon Metro Areenalla.

”Hyvillä fiiliksillä takaisin arkeen! Jäähalli vaihtuu taas, mutta huippupelit jatkuvat. Kiva päästä jatkamaan liigapelejä heti parilla kovalla testillä!”

”Kaltsin” ja muut MM-finalistit näet jälleen kaukalossa perjantaina 17.12. kun Indians ja Oilers kohtaavat Espoon Metro Areenalla kello 18.30 alkavassa ottelussa!

Nappaa liput Espoon Derbyyn tästä!

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo