14
HUH
18.30
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Happee - Oilers   4 - 9

Jyväskylän Monitoimitalo

​Oilers päätti kauden pronssimitaleihin!


Happee vs. Oilers 4-9 (0-2, 3-3, 1-4)
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – Ruutu


Oilers haki isonumeroisella voitolla F-liigan pronssimitalit Jyväskylästä.


Happeen ja Oilersin välinen pronssiottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, ja molemmat joukkueet rakensivat kovalla tempolla laadukkaita tekopaikkoja. Ensimmäisenä maalinteossa onnistui Oilers, kun Aaro Astala pääsi ampumaan kolmesti putkeen kohti Happeen maalia. Happee-vahti Markus Laakso torjui ensimmäiset kaksi yritystä, mutta kolmannella kerralla Astala iski ottelun avausmaalin.

Viimeisen viisiminuuttisen lähestyessä Justus Kainulainen haki vetoa maalin edestä, mutta epäonnistuneesta vedosta tuli loistava syöttö vapaana olleelle Elias Pekarille. Pekari pääsi ampumaan tyhjiin tuplaten espoolaisten johtoaseman. Erän viimeisellä minuutilla Oilers joutui alivoimalle, kun Topias Ilmivalta passitettiin kahden minuutin istunnolle.

Toinen erä käynnistyi Happeen ylivoiman jatkuessa. Erikoistilanne kantoi hedelmää kotijoukkueelle, kun Markus Salmi ampui tarkasti takakulmaan Markus Siprosen syötöstä. Erän toisella minuutilla Happee kävi lähellä tasoitusmaalin iskemistä, mutta Ville Heiskan laukoma pallo ei ylittänyt maaliviivaa kokonaan. Erän puolivälin lähestyessä Oilers pääsi ylivoimalle, jonka Öljymiehet hyödynsivät Tuomas Iiskolan ammuttua tarkasti Happee-maalin takanurkkaan. Minuuttia myöhemmin Oilers iski illan neljäntensä, kun Heikki Iiskolan kaukolaukaus upposi ohi Laakson.

Erän puolivälin jälkeen Happee nousi peliin mukaan, kun Ville Heiska sai karvattua pallon Oilersilta. Heiska eteni Oilers-maalin edustalle, ja ampui kääntölaukauksella kotijoukkueen toisen maalin. Seuraavassa vaihdossa Happeen Jami Manninen jätti pallon laidassa juosseelle Eppu Suhannolle, joka pääsi nousemaan vapaasti Oilersin maalille. Suhanto vei pallon rystyltä kämmenelle, ja ampui pallon Oilers-maalin kattoon.

Paria minuuttia myöhemmin Santeri Lindfors pääsi läpiajoon. Happee-vahti Laakso pysäytti Lindforsin ja pallon, mutta peliväline jäi pelattavaksi. Tuomas Iiskola ehti ensimmäisenä irtopalaan, ja iski Oilersin viidennen osuman. Iiskolan illan toinen jäi erän viimeiseksi, joten päätöserään lähdettiin Oilersin 5-3 johtoasemassa.

Kolmannessa erässä Oilers vankisti johtoaan, kun Justus Kainulainen vei Oilersin kolmen maalin johtoasemaan ajassa 54.51. Happee otti maalivahdin pois hakiessaan loppukiriä, mutta riski löi kynsille. Oilers iski kahdesti tyhjiin Aaro Astalan ja Justus Kainulaisen toimesta. Happee iski vielä 4-8 kavennusosuman Jami Mannisen toimesta, mutta illan ja kauden viimeisen sinetin löi Markus Markkola tyhjiin tekemällään osumalla.

Summerin soidessa Oilersin 9–4 voitto tarkoitti samalla kauden päättämistä viime vuoden malliin pronssimitaleihin. Samalla päättyi ainakin tältä erää yksi todella hieno Oilers-ura, kun 18 vuotta Oilersissa pelannut ja 11 liigakautta Öljymiesten maalivahtina toiminut Joonas Kaltiainen pelasi viimeisen ottelunsa Oilersin paidassa. Ensi kaudeksi Kaltiainen suuntaa Svenska Superliganin Team ThorenGruppeniin.

Kaltiainen summasi pronssiottelun; ”Sanoisin, että oltiin parempia. Luotiin paljon paikkoja ja Happee ei oikein päässyt paikoille. Tehtiin tarvittava. Tuntuu että pronssi oli vaikean kauden jälkeen maksimisuoritus. Rosteria kun katto nii vaikea olisi ollut finaaleja pelata.”

Kaltiainen summasi pitkää aikaansa Oilersissa; ”Pitkä matka on kuljettu Öljyputkessa. Mukavia ja ei niin mukavia muistoja jäänyt reppuun, kai tässä on viihtynyt, kun melkein 18 vuotta tuli seurassa oltua. Kiitos kaikille mukana olleille.”

Ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille siirtyvä Kaltiainen kommentoi tulevaisuuttaan; ”Avoimin mielin ja täynnä intoa lähetään kattomaan miltä sählyarki näyttää Tapiolan Urheiluhallin ulkopuolella. Ehkä se vaihtelu saattaa jopa virkistää.”

Oilers kiittää Joonas Kaltiaista upeasta ja pitkästä ajastaan Oilersin veräjänvartijana, ja toivottaa onnea Ruotsiin!Tilastot
Happee

4 - 9

0 - 23 - 31 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo