7
HUH
15.00
Miehet Edustus, F-Liigan pudotuspelit

Oilers - Nokian KrP  6 - 10

Tapiolan Urheiluhalli

​VE 4 – Oilers taipui KrP:lle ja päätyi pronssiotteluun


Oilers vs. KrP 6-10 (3-4, 0-2, 3-4)
Otteluvoitot – Oilers 0 – 4 KrP
Tilastot – Fliiga.com
Maalikooste – Ruutu


Oilersin ja KrP:n neljäs koitos päättyi myös nokialaisten voittoon


Välierien neljäs mittelö sai todella vauhdikkaan alun, kun Oilers sai käännettyä pelin keskialueelta vastahyökkäykseen. KrP-puolustaja Jere Mattilan mailan rikkouduttua vieraiden alakertaan syntyi tilaa, ja Justus Kainulainen pääsi vedolle. Kainulaisen veto upposi KrP-vahti Miro Tuomalan kainalosta sisään siivittäen Oilersin 1-0 johtoon.Ottelun kuudennella minuutilla nähtiin ensimmäinen erikoistilanne, kun sekä Santeri Lindfors että Nico Jonaeson ohjattiin jäähylle tilanteen jälkeisestä keskinäisestä tönimisestä. Tasavajaalla ei kuitenkaan maaleja syntynyt, ja peli jatkui Oilersin yhden maalin johtoasemassa.

Erän puolivälissä KrP pääsi pelaamaan kuudella viittä vastaan siirretyn rangaistuksen aikana. Vierasjoukkue rakensi kärsivällisesti hyökkäyspäässä tilanteen, jonka päätteeksi Mikko Laakso iski maalin edestä tasoitusmaalin Miska Mäkisen syötöstä. Minuuttia myöhemmin nähtiin seuraava erikoistilanne, kun Santeri Lindfors lähti lusimaan kahden minuutin kakkua mailaan lyönnistä. KrP:n ylivoima tuotti tulosta, kun Nico Jonaeson ampui suoraan Henri Johanssonin syötöstä kovalla lyöntilaukauksella vierasjoukkueen 2-1 johtoon.

Kolme minuuttia myöhemmin KrP:n johto kasvoi kahteen, kun Kim Hyrkkösen tarkka kaukolaukaus upposi Oilers-maalin ylänurkkaan. Seuraavassa vaihdossa Oilers iski kuitenkin takaisin, kun Heikki Iiskola hyödynsi Oilersille tuomitun rangaistuslaukauksen harhauttamalla Tuomaalan viimeistellen tyylikkäästi Oilersin toisen osuman.

Erän viimeisellä minuutilla Tuure Ailio sai syötettyä vapaana olleelle Tuomas Iiskolalle, joka ampui suoraan syötöstä pelin tasoihin. Erän viimeisen maalin niittasi kuitenkin KrP, kun Henri Johansson viimeiseli vastahyökkäyksen päätteeksi Morics Kruminsin syötöstä.

Toisessa erässä ensimmäisenä iski KrP. Oilersin vapaalyönnin päätyttyä pallonmenetykseen, pääsi KrP iskemään vastahyökkäykseen. Hyökkäyksen päätteeksi Juuso Ahola tarjoili, ja Henri Johansson vei illan toisellaan KrP:n 5-3 johtoasemaan. Erän puolivälin lähestyessä Johansson iski illan kolmannen osumansa, kun Kim Hyrkkönen syötti kulmasta toiselta laidalle nousseelle Johanssonille, joka ampui suoraana syötöstä KrP:n kuudennen maalin. Johanssonin hattutempun myötä KrP johti ottelua toiselle erätauolle mentäessä lukemin 6–3.

Oilers onnistui pääsemään iskuetäisyydelle kolmannen erän alussa, kun Aaro Astala iski Miro Tuomalan torjuman pallon maalin edestä sisään. KrP iski vastaan kahta minuuttia myöhemmin, kun Henri Johansson iski jo ottelun neljännen maalinsa. Erän kuudennella peliminuutilla Johanssonilla oli tilaisuus iskeä jo illan viides osuma rangaistuslaukauksesta, mutta KrP:n tehokkain maalintekijä ampui rystyltä ohi.

Seuraavassa vaihdossa Oilers pääsi ylivoimalle, ja erikoistilanne tuotti tulosta Markus Markkolan iskemän 5-7 kavennuksen myötä. Seuraavassa vaihdossa Oilers karvasi terävästi, ja Rasmus Kainulainen iski veljensä Justuksen syötöstä playoffien sekä kauden ensimmäisen maalinsa tuoden Oilersin jo maalin päähän. Erän puolivälissä KrP pääsi hyökkäämään, ja Juuso Ahola haki poikittaissyöttöä toiseen laitaan. Tuomas Iiskola ehti katkaisemaan syötön, mutta todella kovaa tullut pallo kimposi Iiskolan mailasta Oilersin maaliin kasvattaen KrP:n johtoaseman jälleen kahteen.

Oilers otti ajoissa maalivahdin pois hakiessaan loppukiriä kuudella viittä vastaan. Maaleja ei hyökkäyspäähän syntynyt, mutta KrP iski kahdesti tyhjiin Joona Rantalan ja Mikko Laakson toimesta. KrP:n 10–6 voitto siivitti nokialaiset F-liigan finaaleihin, ja Oilersilla on edessään pronssiottelu Happeeta vastaan Jyväskylässä.

Oilersin päävalmentaja Aleksi Lammi summasi ottelun; ”Ottelu noudatteli viime pelin tapaa. Saatiin hyvä lähtö, mutta ei pystytty hyödyntämään hyvää starttia pääsemällä johtoasemassa erätauolle, vaikka oltiin ensimmäisessä erässä kuskin paikalla. Toinen erä oli vaikea niin kuin monesti aikaisemminkin tässä ottelusarjassa. Kolmannen erän alussa saatiin hyvä kiri, jota seurasi halpa maali omiin ja KrP naulasi pelin pakettiin viidellä kuutta vastaan.”

Lammi kommentoi välieräsarjaa; ”Meidän osaltamme ottelusarja jätti hampaankoloon. oltiin joka ikisessä pelissä jo ensimmäisen erän jälkeen tappiolla ja jouduttiin jahtaamaan peliä. Rehellisyyden nimissä KrP oli joka osa-alueella edellä niin hyökkäys- ja puolustuspelissä kuin myös erikoistilanteissa. Lähtökohdat välieriin olivat haastavat, sillä meidän porukkamme oli tosi rikki. Useampi jätkä aikamoisen siipirikkoisena teipattuna kasaan. Valitettavasti se näkyi terävyyden puutteena, eikä ylletty sille tasolle missä oltiin parhaimmillaan puolivälierissä ja missä se meidän huipputasomme menee.”

”Vilpittömät onnittelut KrP:lle. Otteluvoitot 4–0 eivät jätä jossittelun varaa. Ei saatu revittyä parasta itsestämme irti edellä mainituista syistä, mutta KrP oli parempi.”

Lammi kommentoi tulevaa pronssiottelua; ”Pronssiottelu ei ole sitä mitä tavoiteltiin mutta se on tämän ryhmän viimeinen yhteinen koitos tällä kaudella. Nyt nuollaan haavat ja ollaan valmiita iskemään kaikki peliin viimeisen kerran.”


Jyväskylässä pelattavan Happee vs. Oilers-pronssiottelun pelipäivästä tiedotetaan sen varmistuttua.Tilastot

6 - 10

Nokian KrP
3 - 40 - 23 - 4

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo