3
JOU
17.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Oilers - OLS  6 - 7

Tapiolan Urheiluhalli

Oilers tippui Suomen Cupista tasaisen ottelun päätteeksi


Oilers vs. OLS 6-7 (2-1, 1-3, 3-3)

Tilastot
Huippuhetket


Viimeisen minuutin salamamaalit ratkaisivat tuplapanosottelun oululaisten hyväksi.

Ottelu alkoi Oilersin kannalta positiivisesti, sillä kotijoukkue sai luotua liukuhihnalta hyviä tekopaikkoja OLS:in päädyssä. Oululaiset pystyivät kuitenkin kestämään Oilersin alkurymistyksen OLS-vahti Roni Tuonosen ottaessa useita näyttäviä torjuntoja. Ottelun yhdeksännellä peliminuutilla OLS onnistui iskemään ottelun avausmaalin, kun Väinö Mertaniemen kaukolaukaus upposi Oilers-maaliin.

Oilersin avausmaali nähtiin viittä minuuttia myöhemmin, kun Matias Veikkolan veto kimposi OLS-puolustaja Olli Wikstedtin mailasta oululaisten maaliin. Neljää minuuttia myöhemmin vierasjoukkueen puolustukselle sattui merkkausvirhe, minkä Oilers käytti hyväkseen. Laidassa ollut Tuomas Iiskola tavoitti syötöllään vapaana keskustassa olleen Jesperi Lindforsin, joka ampui Oilersin johtomaalin. Lindforsin osuma jäi lopulta avauserän viimeiseksi, joten toiseen erään lähdettiin Oilersin yhden maalin johtoasemassa.

Toinen erä alkoi Oilersin kannalta loistavasti, kun Antti Suomelan syöttö tavoitti täysin vapaana olleen Justus Kainulaisen. Kainulainen ampui suoraan syötöstä vaikeasta asennosta huolimatta Oilersin kolmannen maalin. Kolmea minuuttia myöhemmin oli kuitenkin OLS:in aika juhlia, kun vieraiden Teemu Harle syötti maalin takana pallon Joni-Arttu Siepille. Sieppi kääntyi nopeasti vedolle, ja sai tuotua oululaiset maalin päähän.

Ottelun puolivälin lähestyessä Oilersin puolustukselle sattui harmittava harhasyöttö, ja OLS-hyökkääjä Luukas Hyvärinen pääsi poimimaan pallon ja ryntäämään läpiajoon. Hyvärinen ei paikkaansa haaskannut, vaan toi laukauksellaan OLS:in tasoihin. Minuuttia myöhemmin Oilersille aukesi loistava paikka nousta johtoasemaan, kun Oilersin maalilla ollut Joonas Kaltiainen onnistui avausheitollaan pelaamaan Aaro Astalan läpiajoon. OLS-vahti Roni Tuononen onnistui kuitenkin venymään Astalan rysty-ujutuksen tielle, ja tilanne pysyi 3-3:ssa.

Kuutta minuuttia ennen toista erätaukoa OLS onnistui nousemaan ensimmäistä kertaa johtoasemaan, kun Jesperi Hakola onnistui murtautumaan vedolle ja viemään rannelaukauksellaan vieraat 4-3 johtoon. Näistä asetelmista edettiin myös toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi espoolaisten näkökulmasta maukkaalla tavalla, kun erän neljännellä peliminuutilla Ilari Talvitie ampui lyöntilaukauksellaan Oilersin jälleen johtoon Kristian Lammisen syötöstä. Minuuttia myöhemmin johto kasvoi kahteen, kun Heikki Iiskola ampui suoraan Aaro Astalan syötöstä Oilersin viidennen maalin. Kolmannen erän puolivälin lähestyessä Oilersin viidennen maalin syöttänyt Astala vastasi itse maalinteosta, kun ”Abe” iski Oilersin kuudennen täysosuman Antti Suomelan esityöstä. Kolmea minuuttia myöhemmin OLS nousi kuitenkin iskuetäisyydelle, kun tyylikkään syöttökuvion päätteeksi Veeti Koivisto toi oululaiset maalin päähän.

Varsinaisen peliajan päätösminuutista muodostui todella synkkä Oilersille, sillä OLS nousi tasoihin ilman maalivahtia vain 49 sekuntia ennen päätössummeria. Yksitoista sekuntia myöhemmin OLS juhli jälleen, kun Veeti Koivisto vei vieraat 7-6 johtoasemaan. Oilers ei enää toipunut kahdesta salamamaalista, ja summerin soidessa oululaiset juhlivat etenemistään Suomen Cupin välieriin sekä kolmea liigapistettä.

Oilersin neljännestä maalista vastannut puolustaja Ilari Talvitie summasi ottelun; ”Meiltä ihan raikas startti ensimmäiseen erään. Saatiin hallittua pallolla ja saatiin pari maalia. Tuntuu että nukuttiin aika pahasti toisessa erässä, ja OLS sai pelin haltuunsa. Viimeiseen erään lähdettiin tappioasemassa, mutta saatiin aika raikas startti siihenkin parilla maalilla ja saatiin kahden maalin johtoasema. Ottelu oli hyvin omissa käsissä, ja sitten menetimme johtoasemamme. En tiedä rupesivatko kätemme tärisemään vai mitä tapahtui, mutta OLS sai tarvitsemansa maalit ja lähtivät Cupin välieräpaikan ja sarjapisteiden kanssa kohti Oulua.”

”Kokonaiskuvassa olimme parempi joukkue pallollisessa pelissä, mutta ratkaisevissa kohdissa OLS oli terävämpi. Meille iso kehityskohde on otteluiden loppupuolen pelaamisen kehittäminen. Aika monta ottelua on nyt hävitty kahden-kolmen maalin johtoasemasta. Meidän täytyy kehittää puolustuspeliämme ja varsinkin pallolla puolustamista.”

Kuudesta maalista huolimatta Oilersin viimeistely ei ollut optimaalista, sillä Oilers laukoi ottelussa kokonaisuudessaan 72 kertaa. Talvitie kommentoi ikävää tilastoa; ”Aika paljon ammuttiin kuteja peittoihin, mutta täytyy myös nostaa hattua OLS-vahti Tuonoselle, joka torjui hyvin läpi ottelun.”

Oilersin seuraava ottelu pelataan ensi perjantaina, kun hallitseva mestari Classic saapuu Tapiolaan. Talvitie kommentoi seuraavaa kotiottelua; ”Ihan hyvillä mielin lähdetään. Kauheasti ei olla edellistä kohtaamista vielä käyty lävitse, mutta TPS näytti tuossa parissa ottelussa, että Classic on kaadettavissa. Pyritään samanlaiseen suoritukseen.”

Oilersin seuraava ottelu on perjantaina 9.12. kello 18.30 alkava kotiottelu Classicia vastaan! Hanki lippusi Tiketistä.


Tilastot

6 - 7

OLS
2 - 11 - 33 - 3

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo