27
MAR
18.00
Miehet Edustus, F-liigan runkosarja

Imatran Voima - Oilers   

Imatran Urheilutalo

Oilers eteni Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon!

Voima vs. Oilers 2–12 (1-5, 0-2, 1-5)


Imatralla pelatussa kuudennen kierroksen ottelussa Oilers voitti Voiman lukemin 12-2


Suomen Cupin kuudennen kierroksen ottelussa Oilers kohtasi Suomisarjaa pelaavan Imatran Voiman. Ottelu sai tunnustelevan alun, kun toisilleen vieraat joukkueet lähtivät maltillisesti peliin. Isäntäjoukkue onnistui kuitenkin maalinteossa ensimmäisenä, kun Voiman kakkosketjun vasen laitahyökkääjä Toni Hakkarainen onnistui maalinteossa Juuso-Pekka Kaukosen syötöstä. Johtoasema ei kestänyt kuitenkaan kauaa, kun 42 sekuntia myöhemmin Aaro Astala onnistui tasoittamaan ottelun.

Astalan tasoitusosuman myötä Oilers sai hallinnan pelistä, ja hyökkäyspeli alkoi sujumaan. Ilari Talvitie vei Oilersin ensimmäistä kertaa johtoon, ja reilua minuuttia myöhemmin Miko Summanen kasvatti johtoaseman kahteen. Erän loppupuolella Aaro Astala iski illan toisensa, ja erän viimeisen osuman iski debyyttiottelunsa Oilersin edustusjoukkueessa pelannut Luukas Laaksonen.

Avauserän kaltaiseen kuuden maalin ilotteluun ei ylletty toisessa erässä, sillä erässä nähtiin lopulta vain kaksi maalia. Aaro Astala sinetöi hattutemppunsa Heikki Iiskolan syötöstä, ja Justus Kainulainen vei Oilersin viiden maalin johtoon niinkään Heikki Iiskolan syötöstä.

Ottelun kolmas erä käynnistyi Oilersin kannalta loistavasti, sillä Aaro Astala iski illan neljännen osumansa vain 24 sekunnin pelin jälkeen. Kolmea minuuttia myöhemmin kotiyleisöllä oli aihetta juhlaan, kun Voiman Joni Lampi onnistui iskemään isäntien toisen maalin Mika Pirhosen esityöstä. Ilon hetket loppuivat kuitenkin lyhyeen, kun Oilers pääsi pyörittämään ylivoimaa Voiman Jesse Kotirannan saatua kahden minuutin rangaistus maassa pelaamisesta. Ylivoimaa kesti lopulta alle minuutti, kunnes Tuomas Iiskola iski Oilersin jälleen seitsemän maalin etumatkalle.

Minuuttia myöhemmin Oilers-historiaan kirjoitettiin jälleen uusi maalintekijä, kun myös Ossi Savela onnistui maalinteossa debyyttiottelussaan Luukas Laaksosen lailla. Savelan osumaa seurasi todellinen salamamaali, sillä Aaro Astala iski illan viidennen täysosumansa vain kahdeksan sekuntia Savelan maalin jälkeen. Erän ja ottelun viimeisen tilastomerkinnän kirjautti Antti Suomela, joka iski Oilersin kahdennentoista maalin Aaro Astalan syötöstä. Astalan tehopisteet ottelussa olivat lopulta mykistävät 5+1. Toinen pörssipäivää viettänyt Oilers-pelaaja oli Heikki Iiskola, joka kirjautti ottelussa peräti kuusi syöttöpistettä.

Ensiesiintymisensä edustusjoukkueen paidassa tehnyt Ossi Savela kommentoi ottelua; ”Itse peli oli sellainen, kun lähtökohtaisesti ajattelinkin, että me pidetään palloa ja vastustaja kyttää sitten iskun paikkaa. Mielestäni oltiin hyvin siihen valmiita. Pystyttiin pysymään pitkälti pallolla niin Voima ei päässyt tekopaikoille. Pieniä huolimattomuusvirheitä kylläkin sattui mistä sitten Voima pääsi kuittaamaan maalien muodossa.”

Oilersin Akatemiajoukkueeseen täksi kaudeksi siirtynyt Savela kommentoi debyyttiään edustuksen mukana; ”Hyvät oli fiilikset, kun tieto tuli, että pääsee edustuksen matkaan pelailemaan! Mukava jännitys oli vaikka ei liigapelistä ollutkaan kysymys. Oman joukkueen peli oli paljon nopeampaa mitä Suomisarjassa. Eilen sen näki omin silmin, että liigapelaajat ovat paljon paremmassa fyysisessä kunnossa, kuin Suomisarjan tasolla.”

Savelan lisäksi ensiesiintymisensä edustusjoukkueessa teki myös Oilersin akatemiajoukkuetta edustavaa Luukas Laaksonen. Savelan ja Laaksosen edellinen salibandyvisiitti Imatralle ei ollut yhtä suotuisa kuin eilinen, sillä lokakuun alussa Voima voitti Oilersin Akatemian lukemin 14–6. Savela kommentoi tutun joukkueen kohtaamista; ”En niin miettinyt tätä peliä revanssina, kun meillä nyt oli kuitenkin laajempi ja hitusen verran kovempi rosteri kuin viime Imatran reissulla. Revanssi tulee sitten kun Voima tulee Esport Arenalle.”

Eilisen voiton myötä Oilers eteni kahdeksan parhaan joukkoon Suomen Cupissa. Tänään maanantaina pelataan kuudennen kierroksen viimeiset ottelut, joiden perusteella selviää Cupin puolivälierien joukkueet. Oilersin seuraava Cup-vastus selviää huomenna tiistaina 29.11. pidettävässä arvonnassa.


Oilersin seuraava F-liigaottelu nähdään ensi lauantaina, kun OLS sapuu vieraaksi kello 17.00 alkavaan kamppailuun. Liput otteluun myy Tiketti.fi


Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Esport Oilers ry

2547488-6

c/o Esport Arena

Koivu-Mankkaan tie 5, 02200 Espoo